8.3 C
Lloret de Mar

L’equip català OceanCats inicia avui el repte de recórrer 5.000 quilòmetres a rem per l’Oceà Atlàntic

L'equip, que està format per quatre integrants, compta amb Quim Planells, del Club Rem Santa Cristina.

Una embarcació participant del repte
Una embarcació participant del repte

Darreres Notícies

L’equip català OceanCats inicia avui l’aventura de recórrer 3.000 milles nàutiques a rem, des de l’Illa de La Gomera (Illes Canàries) fins a l’Illa d’Antigua, al Carib. Seran 5.000 quilòmetres sense escales ni assistència, en una regata que es considera la més dura del planeta, anomenada Talisker Whisky Atlantic Challenge, i que comptarà amb 43 embarcacions d’arreu del mon.

servicios profesionales jimenez

És una competició que també te per objectiu traslladar a la societat la problemàtica que pateixen els mars i oceans, a causa de l’excés de productes d’origen plàstic. En aquest sentit, l’equip OceanCats ha dut a terme diverses xerrades divulgatives en escoles i centres, així com reptes esportius “extrems”, com el que han iniciat aquest dilluns.

Un dels quatre integrants de l’OceanCats és Quim Planells, membre del Club Rem Santa Cristina, que compartirà equip amb Martí Ramírez, Sergi Franch i Juanba Romero. Planells assenyala que fa quatre anys que es preparen per dur a terme aquesta aventura.

“Ens hem estat preparant els últims quatre anys, des del 2018, en que vam iniciar el projecte”.

Quim Planells

L’embarcació compta amb dues plaques solars, una dessalinitzadora automàtica i una de manual, i instrumentació electrònica. Pel que fa a l’alimentació, es basarà en menjar liofilitzat. A més, cal destacar que, com que l’embarcació no disposa de vela ni motor, els quatre remers es distribuiran en dos grups de dues persones i cada grup estarà remant durant dues hores, mentre l’altre descansa. Això serà de manera ininterrompuda fins a acabar el repte.

“Som quatre vogadors, dos estaran remant durant torns de dues hores, mentre els altres descansen”.

Quim Planells

La sortida s’ha dut a terme aquest dilluns a les 11 del matí. La previsió és completar el repte en uns 35 o 40 dies. Ara mateix, el rècord actual es troba en 29 dies i 14 hores, establert per l’equip britànic “The Four Oarsmen”, l’any 2017.

spot_img

El + Vist