14.9 C
Lloret de Mar

Lerbycop porta a la justícia el “cobrament improcedent” de la factura d’aigua

L'entitat denuncia que l'Ajuntament va tenir un retard de 13 dies en la lectura del tercer trimestre del 2021 i això representa una mitjana de 50 euros de més a la factura.

Un comptador d'aigua (Ràdio Seu)
Un comptador d'aigua (Ràdio Seu)

Darreres Notícies

L’associació Lerbycop -que aplega quatre urbanitzacions i algunes empreses de Lloret- ha presentat un recurs contenciós-administratiu al Jutjat de Girona per denunciar el cobrament improcedent de la facturació d’aigua potable el tercer trimestre del 2021.

servicios profesionales jimenez

Recordem que fa uns mesos ja va entrar una instància a l’Ajuntament per queixar-se del retard en la lectura de l’aigua del tercer trimestre del 2021, el corresponent al consum de l’estiu. En concret, l’entitat denuncia el retard de 13 dies en el període en què es consumeix més aigua, fet que, segons diu, ha perjudicat econòmicament els abonats amb uns 50 euros de més a la factura.

Lerbycop va presentar la primera instància-reclamació col·lectiva el novembre del 2021 i, com que fins ara no han rebut cap resposta del consistori, han decidit traslladar el problema als jutjats.

El president de l’entitat, Miguel Moreno, alerta que la queixa és conjunta de 1.872 veïns, tot i que el sobrecost en la factura va afectar gairebé 20.000 llars.

“És a la justícia a qui li correspon ara diluscidar aquest assumpte; per part dels lloretencs afectats s’han esgotat tots els tràmits que exigeix la llei en temps i en forma”

Miguel Moreno

Segons Moreno, la lectura va incloure 104 dies en lloc dels 90-91 que són habituals i, d’aquesta manera, l’Ajuntament va cobrar uns 800.000 euros de més.

“Si comptem uns 50 euros de mitjana per a cada llar, estem parlant d’entre 800 i 900.000 euros que entenem que l’Ajuntament va cobrar de manera improcedent”

Miguel Moreno

Els veïns afectats critiquen que, amb aquest error, alguns van passar al següent tram dels que estableix l’Agència Catalana de l’Aigua i això incrementa molt la factura.

spot_img

El + Vist