8.5 C
Lloret de Mar
Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Les beques menjador s’entreguen més tard de l’habitual, però en millors condicions

La crisi del coronavirus ha fet retardar el procés, però s'han creat unes bases municipals pròpies que fan que aquests ajuts siguin més equitatius. A més, també es donen beques a secundària.

Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El Govern municipal reconeix que l’atorgament de beques menjador per part de l’Ajuntament va amb més retard que altres anys, però argumenta que el desbordament del departament de Benestar i Família i el fet que s’hagin solapat diferents ajudes per la crisi del coronavirus ha fet que tot anés més tard de l’habitual.

A més, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, argumenta que per poder oferir uns ajuts equitatius per a tothom, a diferència d’altres anys, s’han creat unes bases municipals pròpies. Això també ha retardat els tràmits i, a més, ha obligat als sol·licitants a presentar la documentació directament al Consistori.

Fins ara les beques municipals s’atorgaven quinze dies més tard de l’inici de curs, mentre que aquest cop s’atorgaran al febrer. A més, fins el curs passat, les famílies havien de presentar la documentació només al Consell Comarcal i les que no eren acceptades passaven directament a l’Ajuntament. Ara, en canvi, els usuaris que vulguin beca municipal han de presentar la documentació directament a l’Ajuntament.

Força Lloret critica tant el retard com el fet que s’hagi de presentar la documentació per duplicat, al Consell Comarcal i a l’Ajuntament. Pel que fa al retard, el grup de l’oposició demana al Govern municipal que subvencioni els àpats del primer trimestre de manera retroactiva. La regidora de Benestar, per la seva banda, no ho descarta, tot i que aclareix que només serà possible si no s’esgota la partida pressupostària de 135.000 euros que l’Ajuntament té reservada per aquestes beques.  

Respecte al canvi a l’hora de presentar les sol·licituds, Força Lloret critica que això ha provocat que alguns usuaris hagin presentat la mateixa documentació dues vegades. Arantxa Jiménez, però, matisa que això no és ben bé cert.

“Entenem que la gent que queda coberta pel Consell ja no ha tornat a presentar la documentació perquè ja no ha demanat la del municipi. Per tant, jo no crec que sigui ben bé cert que s’hagi hagut de presentar la documentació per duplicat”

Arantxa Jiménez

Una altra novetat destacada és que l’Ajuntament també atorga ajudes per als alumnes de secundària, a través d’una targeta moneder. Un aspecte que, segons Arantxa Jiménez, ha tingut molta demanda.

La regidora reconeix que esperaven que la demanda de beques menjador fos més elevada, però argumenta que el Consell Comarcal ha incrementat les ajudes i això ha reduït el nombre de sol·licituds que hauria rebut l’Ajuntament.

“Al consell han atorgat moltíssimes beques i, a més, ha bonificat el 70 i el 100%; que fins ara el 100% no es feia o es feia amb un mínim de sol·licituds. Això en l’àmbit municipal també s’ha notat”

Arantxa Jiménez

Els usuaris podran gaudir de les beques menjador a partir del mes de febrer. La regidora lamenta que no hagi pogut ser abans, tot i que vol deixar clar que les famílies amb més dificultats econòmiques ja han rebut la beca del Consell Comarcal.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.