Dimecres, 3 març 2021
13.1 C
Lloret de Mar
Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Les beques menjador s’entreguen més tard de l’habitual, però en millors condicions

La crisi del coronavirus ha fet retardar el procés, però s'han creat unes bases municipals pròpies que fan que aquests ajuts siguin més equitatius. A més, també es donen beques a secundària.

Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Darreres Notícies

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

Chus Garcia afronta amb ambició el Campionat de Catalunya de Natació adaptada

El lloretenc nedarà en les modalitats dels 200 i els 50 metres lliures, els 50 metres esquena i els 50 metres braça.

El Govern municipal reconeix que l’atorgament de beques menjador per part de l’Ajuntament va amb més retard que altres anys, però argumenta que el desbordament del departament de Benestar i Família i el fet que s’hagin solapat diferents ajudes per la crisi del coronavirus ha fet que tot anés més tard de l’habitual.

A més, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, argumenta que per poder oferir uns ajuts equitatius per a tothom, a diferència d’altres anys, s’han creat unes bases municipals pròpies. Això també ha retardat els tràmits i, a més, ha obligat als sol·licitants a presentar la documentació directament al Consistori.

Fins ara les beques municipals s’atorgaven quinze dies més tard de l’inici de curs, mentre que aquest cop s’atorgaran al febrer. A més, fins el curs passat, les famílies havien de presentar la documentació només al Consell Comarcal i les que no eren acceptades passaven directament a l’Ajuntament. Ara, en canvi, els usuaris que vulguin beca municipal han de presentar la documentació directament a l’Ajuntament.

Força Lloret critica tant el retard com el fet que s’hagi de presentar la documentació per duplicat, al Consell Comarcal i a l’Ajuntament. Pel que fa al retard, el grup de l’oposició demana al Govern municipal que subvencioni els àpats del primer trimestre de manera retroactiva. La regidora de Benestar, per la seva banda, no ho descarta, tot i que aclareix que només serà possible si no s’esgota la partida pressupostària de 135.000 euros que l’Ajuntament té reservada per aquestes beques.  

Respecte al canvi a l’hora de presentar les sol·licituds, Força Lloret critica que això ha provocat que alguns usuaris hagin presentat la mateixa documentació dues vegades. Arantxa Jiménez, però, matisa que això no és ben bé cert.

“Entenem que la gent que queda coberta pel Consell ja no ha tornat a presentar la documentació perquè ja no ha demanat la del municipi. Per tant, jo no crec que sigui ben bé cert que s’hagi hagut de presentar la documentació per duplicat”

Arantxa Jiménez

Una altra novetat destacada és que l’Ajuntament també atorga ajudes per als alumnes de secundària, a través d’una targeta moneder. Un aspecte que, segons Arantxa Jiménez, ha tingut molta demanda.

La regidora reconeix que esperaven que la demanda de beques menjador fos més elevada, però argumenta que el Consell Comarcal ha incrementat les ajudes i això ha reduït el nombre de sol·licituds que hauria rebut l’Ajuntament.

“Al consell han atorgat moltíssimes beques i, a més, ha bonificat el 70 i el 100%; que fins ara el 100% no es feia o es feia amb un mínim de sol·licituds. Això en l’àmbit municipal també s’ha notat”

Arantxa Jiménez

Els usuaris podran gaudir de les beques menjador a partir del mes de febrer. La regidora lamenta que no hagi pogut ser abans, tot i que vol deixar clar que les famílies amb més dificultats econòmiques ja han rebut la beca del Consell Comarcal.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.