16 C
Lloret de Mar

Les dones tenen un paper destacat als relats biogràfics del cementiri modernista de Lloret

Això defensa Montse Sala, que inaugura amb cinc relats la secció 'Microhistòries de Lloret' de l'Arxiu.

Cartell de la segona píndola de 'Microhistòries de Lloret'.
Cartell de la segona píndola de 'Microhistòries de Lloret'.

Darreres Notícies

La lloretenca Montse Sala i Vila inaugura “Microhistòries de Lloret”, la nova secció del Servei d’Arxiu Municipal. La seva aportació consta de cinc relats biogràfics del cementiri modernista de Lloret i dels seus panteons, que s’aniran publicant aquest mes de novembre. De moment, ja es poden consultar els dos primers a les xarxes socials de l’Arxiu. De fet, avui divendres s’ha publicat el segon, relacionat amb l’hipogeu Bernat i Campderà.

servicios profesionales jimenez

Montse Sala, col·laboradora del servei i autora de diversos articles publicats al butlletí Sesmond, considera “molt important la interacció de la ciutadania amb l’Arxiu”. L’autora assenyala que hi haurà cinc biografies i que descobrirem que “les dones van tenir un paper molt destacat”. A més, afegeix que el seu interès pel cementiri de Lloret va sorgir quan era “molt jove”.

hipogeu Campdera
Hipogeu Bernat i Campderà del cementiri modernista de Lloret.

La primera de les píndoles és sobre el panteó Esqueu i Villalonga, que es va començar a construir l’any 1904. La segona se centra en l’hipogeu Bernat i Campderà. Concepció Campderà i Parés va ser la filla de Francesc Campderà i Camín, fundador de la Clínica Mental Torre Campderà, a la que va estar vinculada durant tota la vida.

panteo 3
La clínica mental Torre Campderà.

“Microhistòries de Lloret” pretén difondre petites històries per conèixer i entendre com és la vila. Des de l’Arxiu es convida a participar a tots els lloretencs que tinguin estudis relacionats amb aspectes de la història de Lloret, ja siguin costums, tradicions o anècdotes.

Només cal enviar el text al correu electrònic: [email protected]

spot_img

El + Vist