Dissabte, 23 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
Cartell de la segona píndola de 'Microhistòries de Lloret'.

Les dones tenen un paper destacat als relats biogràfics del cementiri modernista de Lloret

Això defensa Montse Sala, que inaugura amb cinc relats la secció 'Microhistòries de Lloret' de l'Arxiu.

Cartell de la segona píndola de 'Microhistòries de Lloret'.

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

La lloretenca Montse Sala i Vila inaugura “Microhistòries de Lloret”, la nova secció del Servei d’Arxiu Municipal. La seva aportació consta de cinc relats biogràfics del cementiri modernista de Lloret i dels seus panteons, que s’aniran publicant aquest mes de novembre. De moment, ja es poden consultar els dos primers a les xarxes socials de l’Arxiu. De fet, avui divendres s’ha publicat el segon, relacionat amb l’hipogeu Bernat i Campderà.

Montse Sala, col·laboradora del servei i autora de diversos articles publicats al butlletí Sesmond, considera “molt important la interacció de la ciutadania amb l’Arxiu”. L’autora assenyala que hi haurà cinc biografies i que descobrirem que “les dones van tenir un paper molt destacat”. A més, afegeix que el seu interès pel cementiri de Lloret va sorgir quan era “molt jove”.

hipogeu Campdera
Hipogeu Bernat i Campderà del cementiri modernista de Lloret.

La primera de les píndoles és sobre el panteó Esqueu i Villalonga, que es va començar a construir l’any 1904. La segona se centra en l’hipogeu Bernat i Campderà. Concepció Campderà i Parés va ser la filla de Francesc Campderà i Camín, fundador de la Clínica Mental Torre Campderà, a la que va estar vinculada durant tota la vida.

panteo 3
La clínica mental Torre Campderà.

“Microhistòries de Lloret” pretén difondre petites històries per conèixer i entendre com és la vila. Des de l’Arxiu es convida a participar a tots els lloretencs que tinguin estudis relacionats amb aspectes de la història de Lloret, ja siguin costums, tradicions o anècdotes.

Només cal enviar el text al correu electrònic: arxiu@lloret.cat.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.