18.2 C
Lloret de Mar

Les elevades temperatures del mar aquests dies ha fet incrementar el nombre de meduses a Lloret

L'aigua ha arribat fins als 26 graus, una temperatura insòlita en aquesta època, segons Proactiva, que alerta que és una de les conseqüències de l'escalfament global.

Una medusa 'pelagia' (Sputnik Mundo)
Una medusa 'pelagia' (Sputnik Mundo)

Darreres Notícies

Si aquests dies heu anat a la platja, haureu notat que l’aigua està més calenta del que és habitual. I és que la temperatura del mar ha arribat a pujar als 26 graus.

Això té conseqüències per al bany. Proactiva alerta que cal anar amb compte perquè s’ha incrementat la presència de meduses. En aquest sentit, el coordinador de Proactiva a Lloret, Joel Da Silva, afirma que tothom es pot banyar si és amb precaució. Això sí, cal deixar les meduses a l’aigua i no tocar-les per res.

“Cada tros de medusa pica; la bava que cau quan la traiem de l’aigua perquè s’estressa també pica; el rompent de les onades les esmicola en mil bocins”

Joel Da Silva

Quan la presència és molt rellevant, Proactiva col·loca una bandera especial. Si a sobre oneja la bandera verda, vol dir que cal tenir una mica de precaució amb les meduses; si la bandera, en canvi, és groga, vol dir que hi ha moltes meduses i cal anar amb compte.

Afortunadament, aquest any els efectes de les picades no estan sent gaire perjudicials per a les persones afectades. Això sí, les persones que pateixen al·lèrgia a les picades cal que vagin amb molta precaució.

“El més preocupant són les persones al·lèrgiques a les picades; a la resta, aquest any l’efecte de les picades de la pelagia té un efecte normal, de poca durada”

Joel Da Silva

Sobre l’elevada temperatura de l’aigua, Joel De Silva argumenta que l’escalfament global està afectant molt el Mediterrani.

Per les corrents que venen de França, el coordinador de Proactiva a Lloret creu que d’aquí a pocs dies ja baixarà la temperatura de l’aigua.  

spot_img

El + Vist