15.9 C
Lloret de Mar

Les escoles i instituts de Lloret se sumen a la commemoració del 8M

Les escoles Àngels Alemany i Immaculada Concepció i els instituts Rocagrossa i Sant Quirze ens expliquen com commemoren el Dia internacional de les dones.

L'exposició que es pot veure aquests dies al Rocagrossa
L'exposició que es pot veure aquests dies al Rocagrossa

Darreres Notícies

Diferents centres educatius de Lloret també se sumen a la commemoració del 8-M, el Dia internacional de les dones.

servicios profesionales jimenez

Des de l’escola Àngels Alemany, per exemple, han treballat la cançó Lliure i forta, del cantautor Joan Rovira, entre moltes altres activitats. Tot i així, la directora del centre, Carme Nicolàs, matisa que els valors del feminisme, la igualtat i la no-violència els treballen durant tot l’any.

“Tenim clar que cal seguir reivindicant amb força els drets i el paper de la dona a la societat, però no ho deixem exclusivament pel 8M, sinó que treballem cada dia a favor de la igualtat de gènere real i per una societat lliure de discriminacions i violències”

Carme Nicolàs

Entre les activitats que duen a terme aquests dies, n’hi ha una encaminada a donar visibilitat femenina en professions que tradicionalment s’han relacionat amb els homes.

“Trencar amb els estereotips de gènere i visibilitzar els referents femenins de diferents oficis ue l’alumnat fins ara acostumava a relacionar amb figures més masculines, com serien futbolistes, bomberes, jutgesses, cirurgianes…”

Carme Nicolàs

Al col·legi Immaculada Concepció han dedicat el dia d’avui a parlar dels fets històrics que han portat a la celebració del dia de les dones. Però, a més, tal com explica Adolf Nierga, durant tot el curs duen a terme diferents projectes per posar en valor el paper de les dones en diferents àmbits.

“Tenim el projecte científiques, el projecte ‘Lloret de Mar, carrers amb nom de dona’, un projecte dedicat a l’espai en què la protagonista és l’atronauta Eileen Collins i les dones matemàtiques seran les protagonistes del Dia Pi”

Adolf Nierga

Pel que fa a l’institut Rocagrossa, també han organitzat diferents activitats, com ara l’acolliment de l’exposició Lliures i sense por, de l’Institut Català de les Dones. La coordinadora de la comissió de Coeducació, igualtat i gènere, Sara Carneros, explica que la mostra visualitza les violències sexuals.

Sara Carneros posa de relleu com d’important és aprofitar jornades com les del 8M per fomentar els valors de la igualtat en la societat.

“És important commemorar la lluita diària que fan les dones i visibilitzar-la; al final, els alumnes formen part de la societat i han de ser conscients de la societat en què viuen”

Sara Carneros

Al Rocagrossa, també s’ha animat tots els docents a tractar el tema des de les diferents matèries i s’han organitzat activitats diferents a cada curs, a banda de fer activitats conjuntes al pati.

Finalment, a l’institut Sant Quirze, han elaborat uns dossiers interdisciplinars per treballar a les diferents aules durant les últimes quatre hores del matí amb tots els grups de l’ESO. A més, s’ha demanat que tothom portés alguna peça de roba de color lila.

spot_img

El + Vist