21.6 C
Lloret de Mar

Les fundadores del club de rem Es Vano, premi Aurora

L'associació de dones destaca el treball que, en el seu dia, van fer aquest grup de dones per normalitzar l'esport femení.

Les i els integrants actuals del club de rem Es Vano.
Les i els integrants actuals del club de rem Es Vano.

Darreres Notícies

Les fundadores del Club de Rem Es Vano són les guanyadores del Premi Aurora d’aquest 2022. Es tracta de la segona edició d’aquest guardó, organitzat per l’Associació de dones l’Aurora, que ha volgut destacar el treball que en el seu dia va fer aquest grup de dones per “normalitzar l’esport femení” a la vila.

Una membre de l’Aurora, Conxa Alférez, explica que han valorat la valentia que va tenir aquestes dones per voler eliminar els prejudicis masclistes que, segons ella, existien anys enrere en la Festa Major de Santa Cristina. Així, l’any 1988 van crear el Club de Rem Es Vano, per “participar activament” en la regata de llaüt i donar visibilitat a l’esport femení.

Club de Rem Es Vano
Club de rem Es Vano, amb les integrants en primer terme.

Aquesta ha estat la segona edició del Premi Aurora, que es va impulsar l’any passat per reconèixer la tasca de persones o entitats en l’àmbit de la igualtat de gènere a Lloret de Mar. La guanyadora de l’any passat va ser l’artista Neus Dalmau.

Cartell amb el premi Aurora 2022.
Cartell amb el premi Aurora 2022.

Ara, el reconeixement és per a les fundadores del Club de Rem Es Vano, que han estat les guanyadores entre les cinc candidatures presentades.

Club de Rem Es Vano
Club de Rem Es Vano

El guardó s’entregarà aquest diumenge, 6 de març, a les 12 del migdia, al Teatre de Lloret, en el marc del tradicional Vermut de l’Aurora. L’Associació inicia aquesta setmana els actes per a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

spot_img

El + Vist