22.4 C
Lloret de Mar
Lucia Corbacho (esquerre) i Luna Fernández (dreta)

Les lloretenques Luna Fernández i Lucia Corbacho aconsegueixen una beca de la Fundació Amancio Ortega

Aquesta beca, que només han aconseguit 600 alumnes a tot l'Estat espanyola, els permetrà estudiar primer de Batxillerat al Canadà o als Estats Units.

Lucia Corbacho (esquerre) i Luna Fernández (dreta)

Darreres Notícies

Dues estudiants de Lloret aconsegueixen la beca de la Fundació Amancio Ortega, per estudiar el curs vinent al Canadà i als Estats Units. Són Luna Fernández, de la Immaculada Concepció, i Lucia Corbacho, de l’Institut Escola.

Totes dues tenen 15 anys, estudien quart d’ESO i han estat seleccionades entre 600 estudiants de tot l’Estat espanyol, per poder fer primer de Batxillerat a l’estranger. Ha estat un procés selectiu en què s’hi han presentat més de 9.000 alumnes. Com a requisits principals, havien de tenir, com a mínim, una nota mitjana de 7 en tercer d’ESO i més d’un 7 en l’assignatura d’anglès, a banda de superar una prova específica d’aquest idioma. A més, també s’ha tingut en compte la renda familiar.

Dels 9.000 estudiants que van iniciar el procés selectiu, només van passar el tall 1.800, que van haver d’afrontar una entrevista personal. Dos de cada tres van perdre la seva oportunitat en aquest últim pas, perquè només hi havia 600 beques disponibles per a tot l’Estat espanyol i 100 anaven directament per alumnes de Galícia. Finalment, dues estudiants de Lloret van aconseguir les beques de la Fundació Amancio Ortega, una oportunitat única i que els permetrà viure noves experiències.

Luna Fernández, de la Immaculada Concepció, comptava amb una mitjana superior al 9 en les notes globals de tercer d’ESO i un 9 en anglès. Explica que va rebre la notícia amb molta emoció perquè pensava que no li donarien. La Luna passarà el pròxim curs al Canadà. Assegura estar molt satisfeta amb aquesta opció i considera que l’experiència l’ajudarà a aprendre a viure lluny dels seus familiars.

Pel que fa a la Lucia Corbacho, de l’Institut Escola, va obtenir un 9,8 de mitjana a tercer d’ESO i un 10 en anglès. Assenyala que està molt orgullosa amb ella mateixa i reconeix que encara no s’ho acaba de creure. No tot va ser fàcil per la Lucia, que explica que va tenir molts problemes tècnics per superar l’entrevista personal, que es feia via Skype. Tot i això, els examinadors van poder comprovar que tenia el nivell adient per ser una de les guanyadores de la beca.

Fins al moment, més de 2.900 estudiants s’han beneficiat de la beca de la Fundació Amancio Ortega. Està valorada en uns 25.000 euros i assumeix el 100% dels costos necessaris per passar l’any acadèmic al Canadà o als Estats Units: el viatge d’anada i tornada, les taxes d’escolarització i la matricula, l’allotjament, la manutenció amb una família d’acollida, l’assegurança mèdica, la convalidació del curs i una petita assignació mensual de 100 euros per despeses menors.

La durada de la beca és de 10 mesos, corresponents al curs 2020/2021, i durant aquest temps els estudiants no estan autoritzats ni per tornar a l’Estat espanyol ni per rebre visites. D’aquesta manera, es vol potenciar la seva immersió en el país d’acollida.

spot_img

El + Vist