20.9 C
Lloret de Mar
Una mascota acollida (VioPet)

Les mascotes de dones víctimes de violència masclista tindran una llar d’acollida

El ple ha aprovat, per unanimitat, l'adhesió de Lloret de Mar al programa VioPet, que ajuda a l'acollida d'aquests animals de companyia. La moció l'ha presentat el PSC.

Una mascota acollida (VioPet)

Darreres Notícies

Lloret de Mar s’adhereix al programa VioPet, que ajuda a l’acollida temporal, o definitiva si cal, dels animals de víctimes de violència masclista. El PSC ha presentat una moció al ple que s’ha aprovat per unanimitat amb una esmena de l’equip de govern.

A través d’aquest programa, impulsat pel Ministeri de Serveis Socials i l’Agenda 2030, hi ha gairebé un miler de cases d’acollida arreu de l’Estat espanyol que donen suport i han atès els animals de companyia de més de 500 dones que no volien deixar-los a la llar on elles estaven sent víctimes de violència masclista.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ha explicat que veu amb molt bons ulls la moció i per això ha contactat amb Viopet per conèixer amb detall el programa. Per aquest motiu el Govern ha presentat una esmena, que matisa un aspecte: que, a l’hora de fer la petició a la Generalitat per gestionar i adjudicar una llar d’acollida a una víctima, el departament de Benestar i Família farà un informe per sol·licitar l’adhesió de la mascota al programa VioPet perquè també pugui ser acollit en una llar d’acollida. A més, en cas que el Consistori gestioni un habitatge urgent per a la dona mentre se li adjudica una llar d’acollida, es farà la petició per adherir l’animal al programa Viopet, sempre que no pugui ser acollit per un familiar o amic.

L’allotjament per a l’animal s’aconsegueix en el termini màxim de 48 hores i la intenció és que sigui un acolliment temporal, fins que la víctima de violència masclista pugui reprendre la seva vida i deixar la llar d’acollida.

spot_img

El + Vist