Dimarts, 2 març 2021
11.1 C
Lloret de Mar
L'Aplec dels Perdons del 2019

Les noves obreres de Santa Cristina prendran el relleu a l’Aplec dels Perdons d’aquest diumenge

Com és habitual, la celebració comptarà amb la missa, la caminada i l'arrossada del Xino-Xano i les audicions de sardanes de la cobla Principal d'Olot.

L'Aplec dels Perdons del 2019

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Aquest diumenge se celebra el tradicional Aplec dels Perdons. Serà un dia molt especial per a les quatre noves Obreres de Santa Cristina -Berta Blanch, Laura Reina, Georgina Latorre i Clàudia Ferràndez-, que prendran el relleu a les Obreres sortints.

L’Obrer Major de Santa Cristina, Arseni Frigola, destaca que les previsions, pel que fa al temps, són bones i anuncia que, a banda del relleu de les quatre Obreres, també hi haurà el de dos Obrers que acaben el seu mandat. Són Francesc Batlle i Esther Mas, que deixaran el seu lloc a la Junta a Cristina Pinto i Romà Codina.

Arseni Frigola ha volgut agrair la tasca i la dedicació feta per les Obreres sortints i pels dos Obreres que deixen el càrrec i anima als nous membres a seguir treballant per l’entitat.

Per a qui vulgui pujar caminant a Santa Cristina, el Xino-Xano convoca tothom a les nou del matí a la plaça de la Vila. L’entitat farà una parada per esmorzar a la penya de Sa Illa des Bot, visitarà els Jardins de Santa Clotilde i arribarà fins a l’ermita, on a les dotze començarà la missa, en què es farà el relleu de les Obreres i Obrers, la veneració de Sa Relíquia i el cant dels Goigs amb el Cor Alba de Prima.

Després, hi haurà dues audicions de sardanes amb la cobla Principal d’Olot, que fa més de 40 anys que participa a la celebració. La primera serà a la una del migdia, a la plaça del Pi, i la segona, a les quatre, a davant de l’ermita. A més també hi haurà una arrossada popular, després de la primera audició de sardanes, a càrrec del Xino Xano, que ja fa 36 anys que participa en la festa. El preu del tiquet per a l’àpat -que es pot comprar al Puntet o a la Barberia Reguant- és de 5 euros i inclou amanida, un plat d’arròs i les postres, a banda d’un número per participar al sorteig d’uns lots. Arseni Frigola anima a tothom a participar-hi.

Les obreres remenant l’arròs del Xino-Xano el 2019 (Xino-Xano)

El dia abans, dissabte, se celebrarà també la vigília de l’aplec. Serà amb un concert de cant coral, amb el Cor ArsNova, de Lloret de Mar. El concert de la vigília de l’Aplec dels Perdons començarà dissabte a dos quarts de nou del vespre, a la parròquia de Sant Romà, amb accés lliure.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica