7.6 C
Lloret de Mar

Les ordenances fiscals del 2023 s’aproven sense el suport de l’oposició

L'oposició critica que s'apugin l'aigua i el servei de recollida d'escombraries, però el govern local argumenta que és una proposta "responsable" per reduir el dèficit d'aquests serveis.

El ple d'aquest dilluns
El ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

El ple ha aprovat les noves ordenances fiscals per al 2023, sense el suport de cap grup de l’oposició. La intenció del govern és congelar tots els impostos i incrementar només dues taxes: la de l’aigua i la de recollida d’escombraries. L’oposició en bloc, però, ha estat crítica amb aquesta proposta i hi ha votat en contra.

Tal com han exposat tant la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, com la resta de portaveus dels grups del govern, han entès que és un moment econòmic complicat per a tota la ciutadania i per això han decidit congelar tots els impostos, de manera que els lloretencs tornaran a pagar el mateix l’any que ve. Però també han argumentat que, per responsabilitat, és necessari incrementar les taxes de l’aigua i de recollida d’escombraries.

Per llei, la recaptació de les taxes no pot superar el cost del servei, però sí que ha de tendir a apropar-s’hi i ara mateix, segons els informes dels tècnics de l’Ajuntament, són dos serveis que tenen un dèficit molt elevat. De fet, en el cas de les escombraries, per exemple, per cobrir tota la despesa s’hauria d’aplicar un increment del 13%, mentre que l’augment previst és només del 7,14%. Això representarà, de mitjana, uns 8 euros anuals.

Des de l’oposició han reclamat, entre altres coses, que, en cas d’aplicar un increment, hauria de ser proporcional en funció de la capacitat econòmica de cada contribuent. Una proposta que des del govern s’ha matisat que era la seva voluntat inicial, però que hi ha precedents judicials que desaconselles fer-ho, en tant no hi hagi una justificació tècnica que ho avali.

El PSC ha presentat diferents esmenes a la proposta del govern, però s’han desestimat per manca de temps per estudiar-les. Així que els socialistes s’han compromès a presentar-les com a al·legacions abans de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

L’alcalde, per cert, ha enviat un missatge d’agraïment als tècnics municipals que han estat treballant en les noves ordenances, tenint en compte que en aquests moments l’Ajuntament no compta amb la figura de l’interventor.

Al Bon Dia Bona Hora de dimecres parlarem amb els diferents portaveus municipals per recollir les seves opinions al respecte.

spot_img

El + Vist