22.8 C
Lloret de Mar
Peix a la Tirada a l'Art

Les peixateries de Lloret davant del coronavirus: a la recerca de peix fresc i servei a domicili

En el cas de la peixateria Pujol, el 40% de les vendes són a encàrrecs a casa.

Peix a la Tirada a l'Art

Darreres Notícies

El peix de proximitat serà cada cop més difícil de trobar a Catalunya. La crisi del coronavirus té pràcticament aturada la flota catalana. A la població veïna de Blanes, totes les barques de pesca s’han quedat a port des d’aquest dilluns i mentre duri l’alerta sanitària. Amb els restaurants tancats, l’escassa demanda de peix ha fet caure en picat el preu, sobretot el de més qualitat, i fins i tot n’han quedat moltes caixes per vendre.

A Lloret els establiments que venen peix se les empesquen com poden per trobar-ne de fresc. És el cas del peixater Toni Pujol, pescador de tota la vida i representant de la confraria de pescadors de Lloret. Explica que “tenim dues barques de la família, que encara pesquen i de dos pescadors més de la comarca”. Toni Pujol compta amb el peix de les poques barques que encara surten a pescar i amb el que compra a Mercabarna, on hi va dues vegades a la setmana.

El seu establiment té aquests dies menys varietat però compta amb espècies autòctones, a més del salmó (que ve de Noruega) i de peix de piscifactoria com el llobarro o orada. Explica que, arran de la crisi del coronavirus, ofereixen el servei a domicili. Actualment el 40% de les vendes són de clients a qui porten el peix a casa seva.

spot_img

El + Vist