13.5 C
Blanes
Novetats al calendari fiscal

Les persones amb vulnerabilitat poden sol·licitar que el calendari fiscal s’adapti a la seva situació personal

L'Ajuntament ha publicat els canvis en el calendari fiscal, després d'haver ajornat els terminis de pagament de taxes i impostos arran de la crisi del coronavirus.

Novetats al calendari fiscal

Darreres Notícies

Des que va esclatar la crisi del coronavirus, l’Ajuntament va reaccionar de seguida i va aplicar certes modificacions al calendari fiscal per ajornar el pagaments de les taxes i impostos municipals. Ara que de mica en mica anem retornant a una certa normalitat, s’han publicat els nous terminis.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, remarca que el més important a tenir en compte és que el Govern local és conscient que hi ha moltes persones afectades per aquesta crisi i que estan patint molts problemes econòmics. Per això és flexible i tothom que es trobi en situació de vulnerabilitat podrà sol•licitar altres terminis i fraccionaments, que seran estudiats i adaptats segons la situació de cada cas concret.

A grans trets, el canvi més destacat del nou calendari fiscal és que el pagament de l’IBI es farà amb tres pagaments, a l’agost, l’octubre i el desembre. A més, les escombraries i la resta de taxes es pagaran de manera intercalada entre juliol i setembre. També s’han ampliat els terminis per als pagaments que no estan domiciliats.

A més, la regidora ha explicat que aviat es faran públiques unes línies de subvencions de l’IBI, com les que es van treure l’any passat, però amb alguns petits canvis. I cal remarcar, també, que aquest divendres es tanca el termini per sol•licitar un ajut de 100 euros per pagar l’IBI.

Tota la informació es pot trobar a la pàgina web municipal i, a més, s’estan editant uns petits díptics per repartir-los als establiments comercials i les dependències municipals. Per a qualsevol dubte o sol•licitud, la ciutadania es pot adreçar al correu electrònic [email protected], tot i que la regidora demana paciència perquè aquests dies tenen moltes sol•licituds.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist