14.6 C
Lloret de Mar

Les possibilitats del metavers en el turisme i com pot afectar la crisi energètica al sector, al BTM d’aquest any

Durant tot el matí s'han tractat temes molt diversos sota el títol 'Les palanques del futur'.

-

Com pot tirar endavant el sector turístic davant de la crisi energètica que estem vivint o les possibilitats que pot tenir el metavers en aquest sector són alguns dels temes que s’han posat sobre la taula al BTM d’aquest any, el Business Tourism Market, que s’ha celebrat aquest dimecres al matí.

El fòrum de turisme de la Fundació Climent Guitart ha comptat amb professionals  de diferents àmbits per debatre sobre els temes amb més pes a l’actualitat  en el món del turisme.

Un dels temes més destacats que han centrat el BTM d’aquest any ha estat l’anomenat metavers, el nou univers amb què es treballa per fusionar la realitat física amb la virtualitat digital. Xavier Delgado, responsable de l’àrea de Formacions Professionals a BITLAB i impulsor de la Web3, la DeSoc i el Metavers, apunta que el metavers pot ser beneficiós per al sector turístic, però mai per substituir res, sinó com a complement.

“El que puc fer com a empresa turística és generar una experiència inicial abans que el client vagi al lloc de destí i que pugui rebre algun tipus de benefici que, després, pugui utilitzar al lloc de destí”

Xavier Delgado

Un altre dels convidats ha estat el president de PIMEC Catalunya, Antoni Cañete, que és optimista i creu que el sector turístic tirarà endavant perquè és resilient, però remarca que no poden quedar-se de braços plegats, sinó que caldrà actuar amb fermesa i determinació. Per això serà imprescindible, diu, la col·laboració público-privada.

“Sens dubte, hem de tenir una relació público-privada que permeti que no hi hagi càrregues administratives, que en molts casos ens obliguen a dedicar recursos que mermen les capacitats de moltes empreses, sobretot les petites”

Antoni Cañete

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, coincideix amb què el sector és resilient i assegura que la demanda hi és; per tant, caldrà buscar la manera de superar les adversitats.

“Tot just estem sortint de la pandèmia i ens trobem amb totes aquestes pedres en el camí, però penso que el sector turístic és molt resilient, la demanda hi és, va augmentant i haurem de veure com ho podem anar digerint”

Cristina Cabañas

Al BTM, també hi ha assistit la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech. D’una banda, reconeix que el metavers pot aportar beneficis per al sector, però també està convençuda que mai no podrà substituir la presencialitat a l’hora de viatjar.

“No hi ha res comparable amb el tacte, les olors, les vides, el compartir, la socialització, integrar-te dins de la ciutadania, com ho fan… això mai el vetavers t’ho donarà”

Marta Domènech

Sobre la crisi que pateix el sector turístic, després de la pandèmia i davant de l’actual crisi energètica, entre altres coses, Marta Domènech creu que caldrà donar suport des de les administracions.

“És un sector que pot i aguanta, però també és un sector que se l’haurà d’acompanyar amb polítiques que acompanyin les necessitats que té”

Marta Domènech

Jornades com les del Business Tourism Market permeten desconnectar del ritme frenètic del dia a dia per poder trobar un espai de debat i intercanvi de coneixements sobre la indústria del turisme. Aquesta edició s’ha dut a terme sota el títol Les Palanques del futur. A banda de la Fundació Climent Guitart, a l’organització també hi ha l’Agència EFE de comunicació i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat.

Pili Jiménez participa en el programa MotorDona per fomentar el paper de la dona en els ral·lis

La voluntat del Club Rally Classics és fer-ho no només en el rol de pilots i copilots, sinó també en el de la resta d’àrees d’organització i mecànica.

El veïnat de les Alegries prepara un curtmetratge sobre ‘La llegenda del traginer’

Dirigit per Joan Romà Ortiz, s'està fent amb motiu de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, el 2023.

Tres espectacles de dansa per a tots els públics, aquest diumenge, al Teatre

S'organitzen dins de la iniciativa Fem Dansa i tindran lloc tant al matí com a la tarda, dins i fora del teatre municipal.
- Publicitat -