17.9 C
Lloret de Mar

Les principals cobles, a l’Aplec de la Sardana

L’Aplec de la Sardana arriba aquest diumenge amb un programa carregat de música de cobla i un munt d’activitats més per gaudir a l’aire lliure. L’escenari és el paratge de Santa Cristina, on s’esperen aplegar entre 600 i 800 persones. A més de comptar amb les cobles La Ciutat de Girona, la Flama de Farners […]

Una edició anterior de l'Aplec de la Sardana, al paratge de Santa Cristina
Una edició anterior de l'Aplec de la Sardana, al paratge de Santa Cristina

Darreres Notícies

L’Aplec de la Sardana arriba aquest diumenge amb un programa carregat de música de cobla i un munt d’activitats més per gaudir a l’aire lliure. L’escenari és el paratge de Santa Cristina, on s’esperen aplegar entre 600 i 800 persones. A més de comptar amb les cobles La Ciutat de Girona, la Flama de Farners i la Principal del Llobregat, la diada inclou un homenatge a l’Aplec de Sils, que fa 50 anys.

servicios profesionales jimenez

Un dels organitzadors, Jordi Rocas, exposa que a l’aplec d’aquest diumenge “hi haurà sardanes al matí i tarda, a més del concurs de colles improvisades, en què la gent s’ho passa molt bé, i igual que l’any passat fem una sardana incògnita que genera gresca”. Unes activitats que es complementen amb el dinar popular del Xino Xano, una visita guiada a l’ermita de Santa Cristina, l’homenatge a Sils, una exhibició de puntaires i un espectacle infantil sobre el 1714.

Tot plegat, aquest diumenge al paratge, en motiu del 47è Aplec de la Sardana. Com l’any passat, es repeteix un format que agrada i funciona: organitzar un concert per la vigília, que tindrà lloc dissabte en el teatre. L’interpreta una altra cobla assenyalada, la Principal de La Bisbal, que repassa els 125 anys que fa que està en actiu. “El concert segueix un fil teatralitzat, amb una actriu soprano Helena Martinell, que canta en algunes de les 17 obres que s’han triat” com a repàs a la història de la Principal de La Bisbal. Jordi Rocas assegura que serà un concert “dinàmic, de muntatge especial”, que surt dels cànons habituals.

Serà aquest dissabte, en el teatre municipal de Lloret, a partir de dos quarts de 10 de la nit, amb La Principal de La Bisbal.

spot_img

El + Vist