22.4 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Just Marlés (ACN)

Les terrasses de bars i restaurants a Just Marlés i voltants podran ser fixes tot l’any

Al ple s'ha aprovat una modificació de l'ordenança de via pública que permet les terrasses tot l'any a Just Marlés, Riera i Santa Cristina. A més, les terrasses que s'han muntat per la Covid podran mantenir-se mentre durin les restriccions.

Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Just Marlés (ACN)

Darreres Notícies

Les terrasses de bars i restaurants de Lloret es podran mantenir com fins ara mentre durin les restriccions per la pandèmia. A més, a partir d’ara l’ordenança de via pública preveu poder aprovar condicions temporals per muntar o ampliar terrasses en cas d’una crisi econòmica derivada per una pandèmia, una catàstrofe o similars, tal com ha passat aquest 2020.

Així s’ha aprovat al ple d’aquest dimecres, on també s’ha inclòs a l’ordenança de via pública que es puguin mantenir de manera fixa durant tot l’any les terrasses de bars i restaurants a l’avinguda Just Marlés i als carrers Riera i Santa Cristina. El regidor de Via Pública, Cristian Fernández, explica que després d’un temps de prova, s’ha decidit que les terrasses en aquesta zona puguin ser fixes. Això sí, s’han fixat uns condicionants perquè les terrasses presentin una imatge homogènia.

Pel que fa als elements de protecció en els casos en què les terrasses siguin properes a vies de circulació de cotxes, s’ha decidit ubicar-hi jardineres homogènies i que formaran part del mobiliari de la via pública.

Com hem dit, l’ordenança també preveu que l’Ajuntament pugui aprovar de manera temporal condicions especials d’ocupació de la via pública en cas que les administracions pertinents dictin condicions especials d’aforament dels establiments de restauració -tant a l’interior com a l’exterior.

Així doncs, en cas que hi hagi un context de crisi econòmica derivada per una situació excepcional, com una pandèmia o una catàstrofe natural, els bars, restaurants i cafeteries podrien muntar terrasses a la via pública com s’ha fet aquest 2020.

La modificació s’ha aprovat amb el vot favorable del govern -Junts per Lloret, ERC i regidors no adscrits- i de Força Lloret; la negativa de C’s i l’abstenció de Lloret en Comú i PSC. Tot i així, com que es tracta d’una aprovació inicial l’equip de govern ha insistit en què tenen les portes obertes per consensuar el màxim d’aspectes possibles amb la resta de grups i també amb l’Associació de bars, restaurants i cafeteries, amb qui ja estan en contacte.  

spot_img

El + Vist