14.1 C
Lloret de Mar
La terrassa d'un bar de Lloret (Sa Xarxa)

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

La terrassa d'un bar de Lloret (Sa Xarxa)

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Les terrrasses de bars i restaurants hauran de tancar a la una de la matinada, excepte en zones d’afectacions turístiques, on podran tancar a les tres -que és la mateixa hora en què ha de tancar l’establiment. És una de les novetats de l’ordenança de via pública aprovada de manera definitiva al ple d’aquest dilluns.

Una altra de les novetats és que l’ordenança inclou un catàleg de diversos elements amb l’objectiu que els diferents etabliments ofereixin una imatge homogènia. El catàleg inclou jardineres, tendals, mampares, parasols i tarimes.

La jardinera del catàleg de l'ordenança de via pública
La jardinera del catàleg de l’ordenança de via pública

En els casos en què les terrasses siguin properes a vies de circulació de cotxes, s’ha decidit ubicar-hi aquestes jardineres homogènies, que formaran part del mobiliari de la via pública.

Un altre aspecte que regula la nova ordenança de via pública és que es podrà mantenir de manera fixa durant tot l’any les terrasses dels locals de l’avinguda Just Marlés i als carrers Riera i Santa Cristina.

A més a més, l’ordenança també preveu que l’Ajuntament pugui aprovar de manera temporal condicions especials d’ocupació de la via pública, en cas que les administracions pertinents dictin condicions especials d’aforament dels establiments de restauració -tant a l’interior com a l’exterior.

Així doncs, en cas que hi hagi un context de crisi econòmica derivada per una situació excepcional, com una pandèmia o una catàstrofe natural, els bars, restaurants i cafeteries podrien muntar terrasses a la via pública com s’ha fet aquest 2020. En aquest sentit, cal recordar que les terrasses de bars i restaurants de Lloret es podran mantenir com fins ara mentre durin les restriccions per la pandèmia.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.