15.2 C
Lloret de Mar

Les vinyetes d’en JAP crítiques amb la situació dels refugiats arriben a Lloret de Mar

Aquest vespre s'inaugura l'exposició 'L'Europa de les portes tancades', d'en JAP, conegut per publicar al diari El Punt Avui. A Lloret, l'ha fet arribar la Plataforma per la Pau.

Una de les vinyetes d'en JAP
Una de les vinyetes d'en JAP

Darreres Notícies

Aquest vespre s’inaugura a Lloret una exposició de vinyetes sobre refugiats elaborades per Joan Antoni Poch. Conegut com a JAP, les ha estat publicant al diari El Punt Avui en els darrers anys.

servicios profesionales jimenez

Al contrari d’altres dibuixos seus, aquestes vinyetes no pretenen, ni molt menys, fer riure. El seu títol ho diu tot: L’Europa de les portes tancades. L’exposició, que és itinerant, l’ha demanat la Plataforma per la Pau de Lloret. Una membre, Ioia Ramos, convida a tothom a visitar-la.

Les vinyetes posen el focus en les injustícies, els abusos i les violacions que pateixen les persones més vulnerables. La Llei d’Estrangeria, la hipocresia davant el racisme, els refugiats trucant a les portes d’Europa, la immigració a l’Eurotúnel, la venda d’armes del Nord als països del Sud o el vel són algunes dels temes dibuixats.
L’autor arrenca un somriure amarg i interpel·la a la societat que margina els més vulnerables i diferencia entre ciutadans.

Aquesta és una exposició sobre la intolerància, la venda d’armes dels governs o l’ajuda humanitària de les institucions. Per complementar la mostra, un seguit d’ONGs han afegit el seu comentari a cadascuna de les vinyetes. Maria Carme Bernat descriu el dibuix que han triat i l’escrit de la Plataforma per la Pau: “Es veu un gran edifici que és el Ministeri de Defensa i, a sota, una tenda de campanya; a l’escrit diu: ‘Atrinxerats dins dels seus ministeris, fan negoci amb el comerç d’armes, alimentant la guerra i forçant milions de persones a l’exili’“.

L’exposició es presenta aquest vespre, a dos quarts de vuit, al pati de la Biblioteca. La mostra, amb prop d’una 70a de vinyetes de Joan Antoni Poch, es pot visitar a la Casa de la Cultura fins a finals de setembre.

spot_img

El + Vist