6.4 C
Lloret de Mar

L’escola Pere Torrent guanya un premi sobre consum responsable de l’Agència Catalana de Consum

El premi ha estat per un grup de 6è de primària per un treball anomenat 'L'agenda-caixa divertida'.

Alumnes i mestres amb el diploma
Alumnes i mestres amb el diploma

Darreres Notícies

L’Agència Catalana de Consum ha premiat l’escola Pere Torrent en un concurs sobre consum responsable. El centre de Lloret de Mar s’ha endut el tercer guardó dins la categoria d’Educació Primària, per un treball anomenat L’agenda-caixa divertida.

El premi ha estat per un grup de 6è de l’escola Pere Torrent. Una de les alumnes, Clara Tomasek, ha explicat que la seva proposta ha consistit en elaborar un objecte amb material reciclat, en què tant l’agenda com la caixa -que permet guardar objectes com joguines- tenen una segona utilitat. Ha de ser un treball original, que potencia la creativitat de l’alumnat, a més de la conscienciació sobre el consum, tal com ha explicat Gerard Gutiérrez, coordinador de Noves Tecnologies.

El moment de recollir el premi (Escola Pere Torrent)

Una altra alumna, Naiara Brioso, afegeix que aquest objecte permet apuntar coses a l’agenda i quan vols, obres la caixa i jugues amb el que hi ha al seu interior.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el passat divendres a Barcelona. Allà, l’Agència Catalana de Consum va lliurar els premis de la fase autonòmica.

Amb prop de 200 equips participants, que sumen un miler d’alumnes, d’escoles i d’instituts d’arreu de Catalunya. Els guanyadors del concurs han estat l’escola Pere Torrent, a més d’altres centres educatius de Tona, Santpedor, Sant Celoni Premià de Mar.

En l’edició d’enguany, la número 14, el títol és Per la teva seguretat, saps el que consumeixes? El plantejament és si els nens i adolescents coneixen les característiques dels productes que consumeixen.

La finalitat del concurs és doble. D’una banda, sensibilitzar els alumnes de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables. I d’altra banda, fomentar la participació de les escoles en activitats vinculades a l’educació del consum.

spot_img

El + Vist