18.2 C
Lloret de Mar

L’ESMUC homenatja el músic holandès afincat a Lloret Harry Sparnaay, que va morir el 2017

L'acte es fa avui dimarts a les 18.15 hores a la seu de l'escola, a Barcelona. Sparnaay, vinculat als Amics de la Música, era considerat un dels millors clarinetistes del món.

Harry Sparnaay
Harry Sparnaay

Darreres Notícies

L’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) fa un homenatge aquesta tarda al músic Harry Sparnaay. D’origen holandès, però afincat a Lloret durant els últims anys de la seva vida, era considerat un dels millors clarinetistes baixos del món, a banda de ser compositor i professor de música. Sparnaay va morir el desembre del 2017, als 73 anys, després d’una llarga malaltia.

Sparnaay va col·laborar en diverses ocasions amb els Amics de la Música, que tenen per objectiu restaurar l’orgue parroquial. De fet, la seva dona és l’organista Sílvia Castillo. Per aquest motiu, a l’acte d’avui hi assistiran un grup de representants de l’associació, tal com explica una de les membres, Conxa Alférez, que assegura que era un gran músic i persona.

Harry Sparnaay va rebre durant la seva carrera com a músic diferents premis i reconeixements, com el concurs Gaudeamus. Va treballar com a director d’orquestra i de professor impartint classes de música a diferents universitats. A més, va gravar més de 40 CD’s, un d’ells, guanyador del premi Edison. A Holanda, el seu país d’origen, va ser condecorat per la reina com a Caballer de l’Ordre del Lleó Holandès.

Aquesta tarda, l’ESMUC de Barcelona tindrà un record per al reconegut músic, que va ser professor del centre, amb un homenatge que començarà a un quart de set de la tarda a la seu de l’escola, al carrer Padilla, número 155 de Barcelona.

spot_img

El + Vist