13.2 C
Lloret de Mar

L’est d’Àsia s’apunta com un mercat de futur per a Lloret

És una de les propostes recollides en el Business Tourism Market, aquest dijous a Lloret.

Darreres Notícies

Que les destinacions de turisme de sol i platja mirin en el futur cap a l’est d’Àsia. Aquesta ha estat una de les reflexions que s’ha fet aquest dijous a Lloret en la primera edició del Business Tourism Market, amb prop de 150 participants.

Ho ha dit l’exdirector general de Turisme de Barcelona, Jordi William, que considera que Lloret ha de treballar a la Xina i l’Índia per atraure visitants. Considera que aquests mercats ajudarien a omplir la temporada baixa. Pel que fa als visitants asiàtics, dels turistes que va rebre la vila l’any passat, només un 0,05% eren japonesos.

En aquest sentit, l’alcalde, Jaume Dulsat, considera que “el mercat de sol i platja europeu no està prou madur per anar a buscar clients a la Índia però acabarà arribant”.

Al llarg de la jornada es van fer altres afirmacions: que el primer que busca un client quan va de vacances és oci, per davant de l’allotjament o el transport, o que les noves tecnologies estan canviant el turisme i  que el sector s’hi ha d’adaptar.

Una de les ponents ha estat Montse Peñarroyo, directora de l’Institut Internacional d’Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement. Afirma que no hi ha límits en les xarxes socials vinculades al turisme i que “Internet evoluciona com un ésser humà i les xarxes socials evolucionen amb ell”.

Una altra de les participants ha estat Gemma Suñer, del patronat de turisme Costa Brava Girona. Una institució capdavantera amb l’ús del marqueting online. Explica que “totes les accions que fem a nivell de màrqueting online busquen crear continguts de qualitat sobre la destinació”.

Les destinacions de sol i platja també han format part del debat. El seu futur passa per complementar l’oferta amb altres productes com l’esportiu, el gastronòmic o el cultural. Jordi William, exdirector general de Turisme de Barcelona, creu que “el concepte de sol i platja sempre s’ha entès com una cosa restrictiva, però els destins cada vegada han d’agafar el ventall de treballar els 12 mesos de l’any”.

La jornada l’han organitzat la fundació Climent Guitart, l’Agència EFE i l’Agència Catalana de Turisme, amb el suport de l’Ajuntament. La presidenta de la fundació és Cristina Cabañas, que assegura que “estem fent moltes accions a Lloret per canviar la destinació”.

Els organitzadors esperen que la Business Tourism Market tingui continuïtat i que es converteixi en un fòrum de referència per al turisme.

spot_img

El + Vist