10.5 C
Lloret de Mar

L’ètica en el turisme minimitza l’impacte en el medi ambient i potencia l’entorn

El comportament ètic a les empreses s'ha abordat en la primera sessió del programa formatiu adreçat al sector turístic lloretenc.

El turisme sostenible, a l'alça.
El turisme sostenible, a l'alça.

Darreres Notícies

Lloret de Mar encara la segona setmana del programa de transformació ètica i sostenible adreçada al sector turístic de la destinació. Els primers continguts s’han focalitzat en el paper de l’ètica en el turisme i en la sostenibilitat de les empreses.

servicios profesionales jimenez

La formació continua avui amb una sessió sobre medi ambient, centrada en les platges de Lloret. De cara a dijous, la formació parla de gastronomia sostenible per tal d’evitar el malbaratament alimentari, entre d’altres.

Sessió inaugural del programa sobre ètica i sostenibilitat.
Sessió inaugural del programa sobre ètica i sostenibilitat.

Avui ens volem fixar en la primera sessió. Centrada en el concepte de l’ètica aplicada en l’àmbit del turisme. Es defineix com la manera de fer que minimitza l’impacte negatiu en el medi ambient, potenciant la prosperitat en l’entorn.

Laura Garrido, experta en sostenibilitat i comunicació ètica en el sector del turisme, i ponent de la primera sessió, destaca que aquests valors van més enllà de tenir cura del medi ambient. Afecten tots els apartats d’una empresa, començant pels treballadors -per tal que gaudeixin de bones condicions de feina- fins a la comunicació externa amb “una millora de la marca”.

Cascada a Costa Rica
Cascada a Costa Rica

Laura Garrido posa Costa Rica com a exemple de destinació sostenible. No només pel seu paisatge natural, sinó perquè atrau un nou tipus de turisme, anomenat ‘regeneratiu’. És el que té un paper actiu en la regeneració d’ecosistemes ambientals i socials.

En el cas de Lloret, l’experta opina que la destinació ja està fent millores en l’àmbit de l’ètica i la sostenibilitat, “obrint canals d’escolta amb empresaris, residents i turistes”.

spot_img

El + Vist