14.2 C
Lloret de Mar

L’experiència vital dels joves Àlex Giral i Kautar El Khalifi, en el projecte ‘Trajectòries’

La iniciativa s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor diverses trajectòries formatives de joves de la comarca.

Àlex Giral, en el vídeo del projecte Trajectòries.
Àlex Giral, en el vídeo del projecte Trajectòries.

Darreres Notícies

Dos lloretencs participen en el projecte “Trajectòries”, de l’Oficina Jove de La Selva. La iniciativa s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor diverses trajectòries formatives de joves de la comarca, com, per exemple, Àlex Giral i Kautar El Khalifi, que són de la vila. Són dos joves que van decidir en el seu moment què estudiar després de l’ESO, un punt clau en l’etapa educativa, en què els alumnes s’han de decantar cap a una branca formativa concreta.

A través del projecte “Trajectòries”, han explicat perquè van escollir una opció o una altra, què els hi ha aportat i cap a on es dirigeixen actualment. Elisabet Quintà, orientadora laboral de l’Oficina Jove de La Selva, assenyala que “és un moment complicat i pot ajudar conèixer diferents opcions”.

En el projecte ‘Trajectòries’ hi han participat 10 joves, testimonis i referents de proximitat de municipis selvatans com Lloret de Mar, Anglès, Arbúcies, Santa Coloma de Farners o Tossa de Mar.

Una és la lloretenca Kautar El Khalifi, que explica que, després de fer la ESO, va estudiar el Batxillerat en modalitat cienfífica. Un cop va acabar, va necessitat fer una aturada per replantejar-se el seu futur. La Kautar, de 19 anys, explica que ara se sent amb la força per presentar-se a la selectivitat i que ja veurà si estudia infermeria, INEF o bé psicologia.

L’altre estudiant lloretenc que participa en el projecte és l’Àlex Giral. Treballa com a tècnic de comunicació en l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, on col·labora a la ràdio local. Reconeix que li va ser difícil triar un estudis universitaris, que van ser els de periodisme, una carrera que l’ha omplert. Tot i que tenia clar, que si no era així, ho hauria deixat.

A partir dels 15 o 16 anys hi ha diferents opcions com seguir estudiant, entrar en el món laboral, fer un any sabàtic o marxar a l’estranger, entre altres. “Trajectòries” vol posar èmfasis al fet que aquesta decisió no és la definitiva. El projecte es presenta als diversos instituts i espais joves de La Selva i es fa difusió a través de les xarxes socials.

spot_img

El + Vist