Dimarts, 2 març 2021
10.8 C
Lloret de Mar
Hospital Comarcal de Blanes

L’Hospital de Blanes compta amb un nou grup de suport per a persones afectades pel càncer

El programa està impulsat per l'Associació Catalunya Contra el Càncer.

Hospital Comarcal de Blanes

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’Associació Catalunya Contra el Càncer ha impulsat a l’Hospital Comarcal de Blanes un nou grup de suport per a persones afectades per alguna malaltia oncològica. L’objectiu és acompanyar-les en totes les fases del procés. El grup terapèutic s’anomena “Afrontant el Càncer” i consta de 8 sessions temàtiques diferenciades, de 90 minuts de duració.

El projecte compta amb l’aplicació de tot un conjunt d’estratègies útils per afavorir l’adaptació del pacient a la malaltia i, a la vegada, millorar la seva qualitat de vida. Rosanna Garrigós, encarregada de la gestió del grup de suport de l’Hospital Comarcal de Blanes explica que, “a través del treball en grup, moltes persones milloren les seves habilitats” per fer front al càncer.

Logotip de l’AECC Catalunya Contra el Càncer (Font: AECC)

El servei es troba actiu des del passat 23 d’octubre i, fins al moment, les valoracions són molt positives. A més, cada setmana reben noves peticions per formar part del programa. Tot i que està adreçat als dos sexes, la majoria són dones. El fet d’estar en contacte amb altres malalts de càncer, ajuda als participants a sentir-se acompanyats i poder “parlar més obertament de les seves preocupacions”.

Els interessats en disposar d’aquest servei, han de passar una entrevista prèvia amb el departament de Psicooncologia de l’Associació Catalunya Contra el Càncer. Es valorarà la seva idoneïtat i s’informarà dels objectius d’aquest grup terapèutic. Per demanar-ho, cal posar-se en contacte amb la mateixa associació o enviar un correu a rosanna.garrigos@aecc.es.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica