10.2 C
Lloret de Mar
Hospital Comarcal de Blanes

L’Hospital de Blanes compta amb un nou grup de suport per a persones afectades pel càncer

El programa està impulsat per l'Associació Catalunya Contra el Càncer.

Hospital Comarcal de Blanes

Darreres Notícies

L’Associació Catalunya Contra el Càncer ha impulsat a l’Hospital Comarcal de Blanes un nou grup de suport per a persones afectades per alguna malaltia oncològica. L’objectiu és acompanyar-les en totes les fases del procés. El grup terapèutic s’anomena “Afrontant el Càncer” i consta de 8 sessions temàtiques diferenciades, de 90 minuts de duració.

El projecte compta amb l’aplicació de tot un conjunt d’estratègies útils per afavorir l’adaptació del pacient a la malaltia i, a la vegada, millorar la seva qualitat de vida. Rosanna Garrigós, encarregada de la gestió del grup de suport de l’Hospital Comarcal de Blanes explica que, “a través del treball en grup, moltes persones milloren les seves habilitats” per fer front al càncer.

Logotip de l’AECC Catalunya Contra el Càncer (Font: AECC)

El servei es troba actiu des del passat 23 d’octubre i, fins al moment, les valoracions són molt positives. A més, cada setmana reben noves peticions per formar part del programa. Tot i que està adreçat als dos sexes, la majoria són dones. El fet d’estar en contacte amb altres malalts de càncer, ajuda als participants a sentir-se acompanyats i poder “parlar més obertament de les seves preocupacions”.

Els interessats en disposar d’aquest servei, han de passar una entrevista prèvia amb el departament de Psicooncologia de l’Associació Catalunya Contra el Càncer. Es valorarà la seva idoneïtat i s’informarà dels objectius d’aquest grup terapèutic. Per demanar-ho, cal posar-se en contacte amb la mateixa associació o enviar un correu a rosanna.garrigos@aecc.es.

spot_img

El + Vist