5.4 C
Lloret de Mar
Gluten Free

L’Hotel Xaine se suma als establiments de Lloret amb l’acreditació de cuina apta per a celíacs

Des de l'hotel, argumenten que l'aposta respon a una demanda de la clientela i asseguren que ofereixen un menú sense gluten molt variat.

Gluten Free

Darreres Notícies

L’Hotel Xaine de Lloret ha rebut l’acreditació com a establiment apte per a celíacs. D’aquesta manera, la destinació compta amb una altra empresa que segueix tots els protocols de seguretat en la cuina per aquest sector de la població.

Hotel Xaine Park

Segons Roser Ametller, de l’Hotel Xaine, l’aposta respon a una demanda de la clientela i afegeix que les valoracions, per ara, són molt positives.

El xef de l’establiment, Carlos Rodríguez, explica que ofereixen un menú molt variat perquè sigui del gust dels clients que pateixen al·lèrgia o intolerància, tant al gluten com a la lactosa. El cuiner també està molt satisfet de l’aposta de l’hotel i assegura que les persones afectades estan molt contentes amb el servei.

Recordem que fa uns mesos, l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació Celíacs de Catalunya. Entre els objectius hi ha millorar la qualitat de vida de les persones amb celiaquia, contribuir a una informació més efectiva i incrementar l’assessorament i la sensibilització.

Signatura del conveni, el febrer del 2019 (NRLL)

Amb l’Hotel Xaine, Lloret ja compta amb sis establiments acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya. La resta són l’Hotel Anabel, el Gnomo Park, l’Hotel Aquarium, l’Hotel Oasis i el Water World.

Segons l’associació, un 1% de la població a nivell mundial és celíaca. A Catalunya, la xifra és de 75.000 persones, mentre que al total de l’Estat espanyol se superen les 450.000. Pel que fa a Europa, es calcula que hi ha 7 milions i migs de celíacs, tot i que s’estima que el 80% dels casos no estan diagnosticats.

spot_img

El + Vist