30.1 C
Lloret de Mar
Un alumne fent funcionar la cisterna del vàter (IE)

L’IE guanya la votació popular del VídeoMAT amb un estudi sobre la despesa d’aigua als lavabos del centre

El grup de 3r de Primària va calcular l'aigua que es gasta en el centre, perquè el pla de treball era el cicle de l'aigua.

Un alumne fent funcionar la cisterna del vàter (IE)

Darreres Notícies

Els alumnes de 3r de Primària de l’Institut Escola de Lloret han guanyat el premi especial de votació popular al VídeoMAT 2022. El grup està molt satisfet que la feina feta hagi tingut recompensa.

La professora Anna Montells explica que un dels objectius del centre és fer veure a l’alumnat que les matemàtiques formen part del dia a dia. Com que el pla de treball que tenien en aquell moment estava relacionat amb el cicle de l’aigua, van decidir calcular la despesa d’aigua que feia l’escola als lavabos.

“El nostre objectiu és contribuir i promoure als alumnes que les matemàtiques formen part del nostre dia a dia i que les podem aplicar al nostre entorn”

Anna Montells

Després d’analitzar un lavabo i extrapolar les dades a tot el centre, van arribar a la conclusió que es gasta molta aigua amb la cisterna i van buscar maneres d’estalviar.

“Ens hem adonat que la quantitat d’aigua que fem servir en una setmana és molt gran i els vam fer veure que és important que entre tots mirem de gastar menys litres d’aigua”

Anna Montells

Per exemple, van comprovar que les cisternes tenen dos botons i, d’aquesta manera, es pot estalviar aigua i també van arribar a la conclusió que és important només fer ús de la cisterna quan es va al lavabo i no s’ha de fer servir el vàter de paperera.

Treballant el VídeoMAT (IE)
Treballant el VídeoMAT (IE)

Anna Montells apunta que el VídeoMAT és un concurs molt interessant per treballar les matemàtiques a través d’un aprenentatge significatiu.

“El nostre objectiu és intentar que els infants facin un raonament matemàtic, una lògica, que facin càlculs i representacions… i amb el VídeoMAT s’aconsegueix”

Anna Montells

Recordem que també hi ha dos grups de l’escola Immaculada Concepció, el de P4 i 4t de Primària, que han guanyat en les seves respectives categories al VídeoMAT d’aquest any.

Treballant el VídeoMAT (IE)
Treballant el VídeoMAT (IE)

L’entrega de premis es farà demà a la tarda a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona.

spot_img

El + Vist