22.6 C
Lloret de Mar

200 alumnes han començat avui la selectivitat a Lloret de Mar

Aquest dimarts, ha estat el primer dia de nervis per a tots els estudiants que, en quatre dies, es jugaran el 40% de la nota que els permetrà accedir als estudis que desitgen.

-

L’examen de llengua castellana i literatura ha obert les Proves d’Accés a la Universitat. Una selectivitat que torna a ser atípica, marcada per les mesures de seguretat de la Covid-19. Aquest dimarts, ha estat el primer dia de nervis per a tots els estudiants que, en quatre dies, es jugaran el 40% de la nota que els permetrà accedir als estudis que desitgen.

Lloret de Mar, amb l’Institut Coll i Rodés és, per segon any, seu de les proves, amb gairebé 200 estudiants, que formen part dels diferents centres de la vila, però també de Vidreres i Tossa de Mar.

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, es mostra molt satisfet per l’organització que s’ha fet des de la Universitat de Girona, tenint en compte que es compaginen les PAU amb les classes ordinàries d’ESO.

“Aquestes proves els hi marca un abans i un després, és important que vinguin preparats i tranquils”.

Albert Ferràndez

A tot Catalunya, 40.000 estudiants han començat aquest dimarts les proves de la selectivitat. De nou, marcades per les mesures de prevenció per la pandèmia. Es manté el calendari de quatre dies i s’ha tornat a multiplicar el nombre de tribunals, un total de 225, repartits en 62 municipis, per evitar aglomeracions i desplaçaments.

Si alguna persona té coronavirus o ha d’estar confinada per ser el contacte estret d’un positiu, no podrà fer els exàmens. En aquests casos, el tribunal d’incidències ordinari es reunirà d’aquí 10 dies per estudiar cada cas i oferir una alternativa, per tal que ningú perdi la convocatòria.

Com cada any, els examinats s’hi juguen el 40% de la nota que els ha de permetre accedir als estudis que volen fer. Cada estudiant ha d’afrontar una fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i d’una específica, voluntària i que serveix per pujar nota. Els resultats es podran consultar a partir del 25 de juny al Portal d’Accés a la Universitat.

- Publicitat -