6.4 C
Lloret de Mar

L’institut Coll i Rodés és seu de la Selectivitat per la Covid-19

183 alumes de Lloret, Tossa i Vidreres fan al municipi les proves d’accés a la universitat, descentralitzades per evitar aglomeracions.

Darreres Notícies

Per primera vegada, la Selectivitat es fa a l’institut Coll i Rodés. 183 alumes de Lloret, Tossa i Vidreres fan al municipi les proves d’accés a la universitat (PAU).

Per evitar tant com es pugui les concentracions d’alumnes, l’administració ha triplicat aquest any el nombre de municipis i centres on es fan les proves, i també el nombre de persones que les vigilen. La directora del centre lloretenc, Lluïsa Peralta, creu que és molt positiu per als alumnes poder fer els exàmens a prop de casa.

Els alumnes al pati del Coll i Rodés (Col·legi Immaculada Concepció)

La decisió de fer la selectivitat en diferents instituts s’ha pres com a mesura de prevenció per la crisi sanitària, però els instituts han demanat que es mantingui així en el futur. Segons Lluïsa Peralta, el fet de poder fer les proves a Lloret ha reduït l’estrès dels alumnes, tot i que els nervis a l’hora de fer els exàmens hi són com sempre.

Els alumnes fent un dels exàmens (Institut Coll i Rodés)

Pel que fa a les mesures per la Covid-19, ahir es va anunciar que no cal que els alumnes portin la mascareta mentre fan els exàmens, tot i que sí que és obligatòria per accedir al centre. També és necessària la bona higiene de mans. A més, s’apel·la a la responsabilitat dels estudiants perquè ningú no s’hi presenti amb símptomes de coronavirus; en cas de tenir-ne, cal notificar-ho a l’administració, que garanteix que ningú no perdrà la convocatòria per aquest motiu.

Els alumnes del Rocagrossa abans de les proves (Institut Rocagrossa)

Dels 183 alumnes que s’examinen al Coll i Rodés, 57 són del mateix centre, 31 del Rocagrossa i 33 de la Immaculada Concepció. A més, hi ha un estudiant de cicle formatiu del Rocagrossa que està fent les proves a Girona.

Les proves d’accés a la universitat han començat avui dimarts i s’allarguen fins divendres.

Els horaris són els següents:

 • Dimarts 7 de juliol:
  9 – 10.30 hores: Llengua castellana i literatura
  12 – 13.30 hores: Ciències de la Terra i del medi ambient / Fonaments de les arts / Matemàtiques aplicades a les ciències socials
  15 – 16.30 hores: Anàlisi musical / Història de l’art / Física
 • Dimecres 8 de juliol:
  9 – 10.30 hores: Llengua catalana i literatura
  12 – 13.30 hores: Llengua estrangera
  15 – 16.30 hores: Electrònica / Economia de l’empresa / Literatura catalana
 • Dijous 9 de juliol:
  9 – 10.30 hores: Història
  12 – 13.30 hores: Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques
  15 – 16.30 hores: Dibuix tècnic / Història de la filosofia / Literatura castellana
 • Divendres 10 de juliol:
  9 – 10.30 hores: Química / Disseny / Geografia
  12 – 13.30 hores: Biologia / Cultura audiovisual / Grec / Tecnologia industrial
spot_img

El + Vist