5.3 C
Lloret de Mar
Els alumnes, fent la selectivitat al Coll i Rodès

L’institut Coll i Rodès voldria repetir com a seu de la selectivitat

L'experiència d'enguany -descentralitzada a causa de la COVID- ha estat positiva per alumnes, professors i centres.

Els alumnes, fent la selectivitat al Coll i Rodès

Darreres Notícies

L’institut Coll i Rodès defensa que voldria repertir com a seu de la selectivitat, tal i com ha estat la setmana passada, arran del coronavirus, que enguany ha descentralitzat arreu del territori les Proves d’Accés a la Universitat (PAAU). Les jornades d’exàmens van tenir lloc de dimarts al divendres passat, i a la vila s’hi van examinar 183 alumnes de Lloret, Tossa i Vidreres.

Els alumnes al pati del Coll i Rodés (Col·legi Immaculada Concepció)

Per evitar tant com es pugui les concentracions d’alumnes, l’administració ha triplicat aquest any el nombre de municipis on s’han fet les proves. La descentralització ha agradat als alumnes, professors i centres. Lluïsa Peralta, directora de l’institut Coll i Rodès, explica que les proves s’han desenvolupat amb total normalitat i que hi ha hagut menys nervis que quan es feien a Girona, amb més alumnat per cada aula. En aquest cas, hi ha hagut menys joves per classe i més tranquil·litat.

Lluïsa Peralta conclou que, tot i que fer la selectivitat així té un coste econòmic més elevat, és una bona opció que es mantingui la descentralització d’aquest any, marcat per la Covid.

El que no ha agradat gens és que s’hagin hagut de fer tan tard, al juliol, tot i que la mesura s’ha rebut amb resignació perquè la situació de pandèmia no deixava una altra alternativa. S’espera tenir les notes de cara a finals de mes.

Els alumnes fent un examen (Institut Coll i Rodés)

Pel que fa a les mesures per la Covid-19, a última hora es va decidir que no calia que els alumnes portessin la mascareta mentre feien els exàmens, tot i que sí que era obligatòria per accedir al centre. També era necessària la bona higiene de mans i els alumnes sempre feien servir la mateixa taula.

Dels 183 alumnes que s’han examinat al Coll i Rodés, 57 són del mateix centre, 31 del Rocagrossa i 33 de la Immaculada Concepció. A més, hi ha un estudiant de cicle formatiu del Rocagrossa que va fer les proves a Girona.

spot_img

El + Vist