14.7 C
Lloret de Mar

L’Institut Rocagrossa entrega el material esportiu per a la campanya de Reis de la Creu Roja

És material que ha recollit a través de la quarta campanya 'Cap infant sense esport', que impulsen els alumnes de segon d'Ensenyament i Animació Socioesportiva.

Els alumnes en l'acte d'entrega del material, al pati del Rocagrossa
Els alumnes en l'acte d'entrega del material, al pati del Rocagrossa

Darreres Notícies

Els alumnes de l’Institut Rocagrossa ja han entregat el material esportiu a la Creu Roja en el marc de la quarta edició de la campanya Cap infant sense esport. Es tracta d’una iniciativa solidària, en què l’alumnat del segon curs del cicle formatiu d’Ensenyament i Animació Sociocultural recull material esportiu de segona mà perquè la Creu Roja el reparteixi per Reis entre les famílies més vulnerables.

servicios profesionales jimenez

Aquest dimarts s’ha fet l’entrega oficial en un acte al pati de l’institut, on una de les alumnes, Kautar El Khalifi, ha agraït la col·laboració que han tingut de clubs i centres educatius, tant de Lloret com de Blanes. I ha assenyalat que el rerefons de la campanya és repartir il·lusió.

Cap infant sense esport no només regala joguines, sinó que regala il·lusió a infants que estan necessitats en aquestes èpoques”

Kautar El Khalifi

L’alumnat ja coneixia la campanya, perquè l’any passat hi havia col·laborat i una d’elles, Candelaria Pedranzini, assegura que tenien moltes ganes d’organitzar-la ells.

“A tota la classe ens semblava molt bé, ens agradava la idea de col·laborar amb persones que no poden tenir regals pels seus nens”

Candelaria Pedranzini

Amb la campanya també hi col·labora, cada any el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra. El vicepresident, Josep Denuc, assenyala que els agrada molt poder aportar el seu granet de sorra.

“Sempre, però sobretot en els temps difícils actuals, hem de potenciar molt el binomi esport-solidaritat”

Josep Denuc

El director del Rocagrossa, Quique Molina, explica que la campanya va néixer com una simple activitat dins de l’assignatura Projectes, però que de seguida va agafar molt de pes i ja s’ha consolidat, de manera que l’alumnat l’espera cada any. 

Un moment de l'acte d'entrega de material de la campanya 'Cap infant sense esport'
Un moment de l’acte d’entrega de material de la campanya ‘Cap infant sense esport’

“Va començar com una prova dins de l’assignatura Projectes perquè els alumnes sabessin què és organitzar un esdeveniment d’aquest tipus i, com que hem vist que és un projecte tan maco, s’ha consolidat”, ha comentat. 

Quique Molina creu que és important que els grups del cicle d’Ensenyament i Animació Socioesportiva coneguin els diferents valors de l’esport i una iniciativa com aquesta és molt positiva en aquest sentit.

“L’esport té molts de valors i hem de fer-lo accessible a tothom i els alumnes, quan surtin d’aquí, han de ser conscients d’això”

Quique Molina

En la mateixa línia, el regidor d’Educació, Albert Ferrández, ha assenyalat que és molt important ajudar les famílies vulnerables amb gestos com aquests, perquè l’esport ajuda a millorar la salut mental, una cosa molt important, sobretot en el context actual.

“És tan important cobrir la necessitat de material per poder gaudir d’un temps de lleure de qualitat i socialitzar-se, com el menjar i la roba”

Albert Ferrández

Per la seva banda, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, ha agraït el gest de l’institut Rocagrossa, especialment en un moment tan complicat com l’actual, atesa la situació de pandèmia.

“Tots els infants que necessitin els materials per fer el seu esport, que els rebin en forma de regal aquestes festes, el gest millor no podia ser”

Ana García-Castany

Per part de la Creu Roja, Serín Toledo, voluntari de l’entitat, assenyala que cada any compten amb col·laboracions com aquesta, que són imprescindibles per poder donar resposta a tota la demanda que hi ha.

“Hi ha diverses entitats que any rere any ens ajuden i això es valora moltíssim”

Serín Toledo

A banda del material esportiu que han recollit amb aquesta campanya, recordem que la Creu Roja cada any recull joguines, que han de ser noves, no bèl·liques i no sexistes.

“La joguina ha de ser no bèl·lica, no sexista i nova, perquè un dels lemes de la campanya és que no hi ha cap infant de segona i, per tant, no pot haver-hi cap joguina de segona mà”

Serín Toledo

Les joguines es poden deixar a qualsevol dels dos Puntets que hi ha a Lloret. La campanya de Reis de la Creu Roja s’adreça a infants de 0 a 13 anys i, a la Selva marítima, aquest any s’atendran unes 250 famílies, que representen uns 420 infants. 

spot_img

El + Vist