12.5 C
Lloret de Mar

Lloret acollirà la 4a Gala de l’Any d’Adifolk, aquest diumenge al Teatre

El més destacat és que s'entregaran els Premis Adifolk i es proclamarà la seu del 34è Aplec Internacional d'Adifolk.

La mulassa a l'aplec de l'Alguer (Colla Gegantera de Lloret)
La mulassa a l'aplec de l'Alguer (Colla Gegantera de Lloret)

Darreres Notícies

El Teatre de Lloret acull aquest diumenge la 4a Gala de l’Any d’Adifolk, l’associació per la difusió del folklore. El més destacat serà l’entrega dels Premis Adifolk 2021.

Hi ha tres categories: un reconeixement al grup de l’any, un a la federació de l’any i un altre a la personalitat de l’any. Pel que fa als grups, el president d’Adifolk, Ivan Besora, explica que hi s’han escollit 13 finalistes molt variats de més d’un centenar de propostes. En la categoria de les federacions, els finalistes són tres. De la categoria de la personalitat de l’any, no se’n dona cap mena de detall fins que es faci públic el veredicte.

També es manté en absolut secret quina serà la ciutat que acollirà el 34è Aplec Internacional d’Adifolk, que se celebrarà el 2022.

“És la gran mostra de la cultura catalana popular a l’exterior, en què cada any el màxim de representació possible viatja a un país per donar a conèixer la cultura catala”

Ivan Besora

La proclamació de la nova seu es farà pública diumenge a la gala que es fa a Lloret. Recordem que aquest any l’aplec es va fer a l’Alguer i hi va participar la Colla gegantera de Lloret de Mar.

Representants d'Adifolk amb representants de l'Alguer (Adifolk)
Representants d’Adifolk amb representants de l’Alguer (Adifolk)

De fet, els geganters van ser qui va proposar a Adifolk fer la gala a Lloret i l’entitat va acceptar de bon grat. El cap de colla, Albert Santiago, anima a tothom a assistir a la festa d’aquest diumenge.

“Des de la colla gegantera, encoratgem a totes les lloretenques i lloretencs que vinguin al Teatre de Lloret aquest diumenge a gaudir d’un gran esdeveniment cultural”

Albert Santiago

Aquesta serà la quarta Gala d’Adifolk. Les dues primeres es van fer a Montblanc i Gironella. L’any passat ja s’havia de fer al Teatre de Lloret, però finalment es va fer virtual a causa de la pandèmia. Així que arriba aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda.

L’entrada és gratuïta, però les persones que hi vulguin assistir han de reservar plaça a través de la pàgina web del Teatre

spot_img

El + Vist