17.8 C
Lloret de Mar

Lloret acollirà l’entrega de l’acreditació de la Ruta de Jardins Històrics com a Itinerari Europeu Cultural

La cerimònia es durà a terme als Jardins de Santa Clotilde demà dimecres.

Jardins de Santa Clotilde
Jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

Lloret de Mar acollirà l’entrega oficial del certificat que acredita la Ruta Europea de Jardins Històrics com a Itinerari Europeu Cultural. Una certificació que el Consell d’Europa va anunciar el desembre del 2020, malgrat que la pandèmia ha obligat a retardar l’acte oficial.  

servicios profesionales jimenez

L’alcalde, Jaume Dulsat, creu que és molt interessant que la Ruta Europea de Jardins Històrics, impulsada des de Lloret, compti amb aquesta certificació.

“Podrem rebre aquest segell europeu que acredita la Ruta de Jardins Històrics com una ruta del Consell d’Europa, com ho és el Camino de Santiago o moltes altres”

Jaume Dulsat

Els Jardins de Santa Clotilde seran l’escenari d’aquesta cerimònia demà dimecres. Per a Lloret de Mar és un honor poder acollir la gala.

“Contents que sigui a Lloret de Mar i agraïts a la resta de jardins de la ruta que va acordar unànimement que, com que Lloret havia estat el principal impulsor, aquesta cerimònia d’entrega fos aquí”

Jaume Dulsat

L’acte de la certificació culminarà un calendari d’activitats que tenen lloc a Lloret entre avui i demà, amb la presència de representants dels jardins històrics que formen part de la ruta. Actualment la formen 38 jardins de nou països europeus diferents.

Aquesta iniciativa va néixer al 2016, impulsada des de Lloret de Mar, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Aranjuez i el laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona. La idea era unir diferents parcs i jardins emblemàtics per reforçar el seu coneixement, així com compartir experiències i innovació.  

El moment de posar la placa que acredita que els Jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics
El moment de posar la placa que acredita que els Jardins de Santa Clotilde formen part de la Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics

En xifres, aquests parcs acullen cada any més de 14 milions de visitants, 1,5 milions dels quals participen a les més de 500 activitats organitzades (esdeveniments, activitats de recerca, educatives, culturals i socials) en aquests espais. Els ingressos generats per aquests parcs i jardins són més de 60 milions d’euros anuals.

La cerimònia d’aquest dimecres la presidirà l’alcalde de Lloret i president de la Ruta, Jaume Dulsat, acompanyat d’Stefano Dominioni, director de l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa.  

spot_img

El + Vist