15.9 C
Lloret de Mar

Lloret buscarà alternatives menys sorolloses als focs artificals convencionals

Ho ha aprovat l'Ajuntament, en el ple d'aquest dilluns, a partir d'una moció del PSC.

Correfoc del 2019.
Correfoc del 2019.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar es compromet a prioritzar alternatives als focs artificials convencionals, per trobar sistemes més visuals i menys sorollosos.

servicios profesionales jimenez

Ho ha aprovat en el ple d’aquest dilluns, a partir d’una moció presentada pel PSC de Lloret. El regidor i portaveu, Francisco Pastor, exposa que “hi ha col·lectius, com el de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), a qui les explosions els poden generar atacs de plors, crisis nervioses o, fins i tot, actituds agressives i d’autolesió. A més, també ha posat de manifest l’impacte negatiu que tenen els explosius en els animals, tant silvestres com domèstics”.

A més, el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández (no adscrit), s’ha compromès a estudiar com es pot reduir el soroll en el castell de focs artificials de la Festa Major, el de la festa de Fenals i en el correfoc “sense renunciar a esdeveniments específics”.

El regidor també ha anunciat que faran arribar la proposta a l’Ajuntament de Blanes, ja que cada any dispara a Lloret la companyia que l’any anterior va guanyar el concurs internacional del municipi veí.

La resta de portaveus -Jordi Sais (JuntsxLloret), Jordi Hernández (Cs), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (LLoret en Comú) i Lluïsa Baltrons (Força Lloret)- subratllen que és un pas endavant en el respecte per aquests col·lectius. Així com que aquestes alternatives ja s’han començat a buscar amb espectacles com el festival de drons o el videomapping.

En el ple, ha prosperat la idea de fer una campanya de sensibilització de cara a la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny. Això sí, en el ple, el grup socialista ha acceptat retirar el punt de la moció que sol·licitava que es regulés l’ús de la pirotècnia i focs artificials convencionals d’ús privat.

spot_img

El + Vist