7.5 C
Blanes

Lloret celebra el Plogging Day recollint tot tipus de deixalles al camí de ronda i al fons marí

Una 50a de persones han participat a l'activitat, on s'ha combinat la pràctica esportiva amb la neteja de l'entorn.

-

Una 50a de persones han participat al Plogging Day a Lloret de Mar, aquest dissabte. Un matí combinant la pràctica esportiva amb la neteja de l’entorn, tant als boscos com al fons marí.

Les valoracions són molt positives, segons una de les organitzadores, Teresa Ferrés, i el pescador Miquel Ferrés, representants de l’associació Mar de Dones.

“Ha anat molt bé, ha fet un dia fantàstic que ha fet que molta gent s’aplegués per contribuir a recollir i reduir l’impacte dels residus en el medi”

Teresa Ferrés

Des de la Fundació Climent Guitart també col·laboren en l’organització amb l’objectiu de conscienciar tant a veïns com visitants, tal com ha expressat la presidenta, Cristina Cabañas.

“Sobretot volem conscienciar els residents i els turistes que hem de preservar el medi ambient i volem remarcar que el sector turístic està a favor i abandera aquest tipus d’iniciatives”

Cristina Cabañas

Al mar, s’ha comptat amb la col·laboració del Club Rem Sant Romà i, per a la neteja del fons marí, del Club Esportiu del Cos dels Mossos d’Esquadra, que han trobat tot tipus de deixalles, com un motor de nevera, segons ha explicat Joan Carles Molinero, comissari portaveu dels Mossos.

“Volem contribuir a la millora del nostre entorn natural i intentar evitar que les deixalles marines perjudiquin el nostre entorn”

Joan Carles Molinero

La regidora de Medi Ambient, Vereda López, creu en la importància d’aquest tipus d’iniciatives.

“Tant de bo en el futur no fes falta fer aquestes neteges, però desgraciadament a dia d’avui encara fan falta i volem treballar molt per conscienciar tota la ciutadania”

Vereda López

Després de la bona experiència, des de l’organització ja pensen en la tercera edició del congrés.  

A banda de la neteja de dissabte, l’esdeveniment va comptar, divendres, amb una part més tècnica, amb una sèrie d’activitats a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort.

Les malalties sexuals i reproductives afecten més de 3 milions de persones

A aquest tipus de salut es dedica la Marató de Tv3 i Catalunya Ràdio, amb actes solidaris arreu del territori.

“Les persones amb diversitat funcional no tenim límits, és la societat qui ens els posa”

Aquest és el contundent missatge que Som Capaços ha enviat a la commemoració del Dia internacional de la diversitat funcional i intel·lectual.

L’Ajuntament tallarà l’aigua als veïns que no es donin d’alta a Aqualia

Són més d'un centenar de parcel·les de les urbanitzacions Lloret Residencial i Mont Lloret, que encara no han regularitzat la seva situació.
- Publicitat -