13.2 C
Lloret de Mar

Lloret commemora el 8-M amb el lema ‘Som el que defensem’ i posant en valor el talent femení

Aquest dimecres a la tarda, al Teatre, s'han fet un seguit d'actuacions per commemorar el Dia internacional de les dones, a banda de presentar el Premi 8-M Carme Ramírez i projectar un vídeo sobre el talent femení a Lloret.

-

La dansa i el cant han centrat la celebració del Dia de les dones d’aquest any a Lloret de Mar. Les escoles de dansa Alira i Sara Díaz han fet una sèrie d’actuacions i la celebració també ha comptat amb les cantants Lau Gibert i Tramma. El moment més emotiu, però, ha arribat amb la presentació del Premi 8 de març Carme Ramírez.

Un guardó adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO i primer de Batxillerat i que pretén fomentar la igualtat de gènere. Carme Ramírez va ser la primera sergenta de la policia local de Lloret i va morir sobtadament a finals de l’any passat. Un dels actuals sergents, Joan Ignasi Garcia, ha parlat de Carme Ramírez com un referent per tot el cos.

“Per mi la Carme mereix aquest premi sense cap mena de dubte; per a nosaltres va ser un referent”

Joan Ignasi Garcia

Joan Ignasi Garcia reconeix que sempre va ser conscient de les dificultats que havia hagut d’afrontar la Carme, especialment en els seus inicis com a sergent, però també assenyala que quan ell va entrar al cos ja no es feia estrany que una dona tingués un càrrec superior.

“Ella ho feia d’una forma molt natural, la seva autoritat no era només pels galons, sinó per la forma de ser, les ganes i l’energia que posava a tot i la veritat és que gairebé ningú li qüestionava el seu lideratge”

Joan Ignasi Garcia

El primer Premi 8 de març Carme Ramírez s’entregarà el 8 de març del 2024.

A l’acte d’aquest dimecres també s’ha presentat un vídeo elaborat pel PLAC, el Pla Local d’Acció Ciutadana de Benestar i Família, dedicat a les dones talentoses de Lloret de Mar. Un audiovisual que ha comptat amb la col·laboració d’una quarantena d’associacions del municipi.

Com és evident, també hi ha hagut espai per a la lectura del manifest institucional, que ha anat a càrrec de l’alcalde en funcions, Albert Robert.

“Ens necessitem totes i tots per fer possible la normalitat feminista a les famílies, els centres educatius, els llocs de treball, els espais d’oci, les associacions i les institucions polítiques. A tot arreu!”

Albert Robert

El tancament de l’acte el va fer la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, que va ser contundent en reclamar una societat on la igualtat sigui la base i on les dones puguin decidir sobre els temes que afecten a les dones.

“Volíem fer esment del talent que tenim a Lloret i, sobretot, que puguin continuar endavant amb les seves professions i el que els agrada i que no hi hagi ningú que els faci sentir menys pel fet de ser dones”

Jennifer Pérez

El lema de la commemoració d’aquest any és Som el que defensem.

Abans de començar l’acte, l’Aurora ha fet una manifestació des de la Plaça de la Vila fins al Teatre, acompanyades de la colla de percussió Kalatrons. En aquest cas, el lema ha estat Molt per defensar, tal com apunta una representant de l’entitat, Rosa Maria Roqué.

“Basem la nostra reclamació en tres eixos: la igualtat, la llibertat i la vida; perquè no és veritat que hi hagi igualtat, ni que puguem elegir lliurement tot el que volem i, a més, pel fet de ser dones ens hi va la vida”

Els actes amb motiu del 8M seguiran aquest dissabte, amb una conferència organitzada per l’Aurora a la llibreria Gallissà, on Mireia Iniesta, experta en cinema i gènere, parlarà sobre ecofeminisme, mite i cinema. I, de cara a diumenge, hi haurà la representació de Ritos de amor y guerra amb Comando Señoras i el Vermut de l’Aurora, en què s’entregarà el Premi Aurora 2023 a la historiadora lloretenca Montse Sala i Vila. Tot plegat, al Teatre.

Es crea una bona xarxa per transferir coneixement científic en el sector turístic

El I Fòrum Turístic de Destins de Costa ha estat un èxit i tots els participants valoren molt positivament el fet de poder estar en contacte i intercanviar experiències i coneixement científic.

Reconeixement a la trajectòria de Susana Becerra als Special Olympics

La lloretenca ha participat en sis edicions dels jocs i participarà jugant a bàsquet en l'edició d'enguany a Granollers.

Trucades que et fan sentir únic i especial

Com viuen els 'Poetes de guàrdia' aquesta iniciativa, amb la qual Lloret de Mar se suma al Dia Mundial de la Poesia.
- Publicitat -