15.8 C
Lloret de Mar

Lloret commemora el Dia de l’Orgull LGTBI+ aquest diumenge

L'Arxiu ha publicat quatre microhistòries relacionades amb el col·lectiu, a partir d'entrevistes a personatges pioners com Fernandito o Josep Valls i Puigvert.

Cartell del dia de l'orgull LGTBI+ de l'Ajuntament.
Cartell del dia de l'orgull LGTBI+ de l'Ajuntament.

Darreres Notícies

Lloret de Mar celebra aquest diumenge el Dia de l’Orgull LGTBI+, que es va commemorar aquest passat 28 de juny. La jornada té per objectiu reivindicar els drets de les persones a estimar i relacionar-se com i amb qui vulguin, sense ser objecte de discriminacions.

L’acte, organitzat per la regidoria d’Igualtat, començarà amb la inauguració d’un mural commemoratiu. Jennifer Pérez, la regidora, explica que ha estat dissenyat per Dolors Aguilera i pintat per ella mateixa i Eva Ramos. A més, també hi haurà la lectura del manifest institucional, a càrrec de l’alcalde, Jaume Dulsat.

El llaç, pintat amb els colors de la bandera LGTBI
El llaç, pintat amb els colors de la bandera LGTBI

La celebració del Dia de l’Orgull LGTBI+ a Lloret de Mar es farà aquest diumenge, a les 20h, a la Plaça Germinal Ros, al davant del Teatre.

Coincidint amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI+, el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret ha publicat quatre microhistòries relacionades amb el col·lectiu. S’han dut a terme a partir d’entrevistes a persones LGTBI+, així com a familiars i amics.

https://twitter.com/Arxiu_Lloret/status/1410849544653389824?s=20

La regidora de l’Arxiu, Ana García-Castany, assenyala que van decidir publicar aquestes microhistòries per reivindicar l’orgull i la llibertat sexual. A més, recorda que Lloret va ser una destinació capdavantera amb locals destinats a aquest col·lectiu en els anys 70.

En total, s’han editat quatre microhistòries, segons exposa Xavi Orri, de l’Arxiu. La primera ha estat dedicada a les primeres persones que van viure l’homosexualitat en secret, “a dins de l’armari” com es coneix popularment. La segona, parla sobre els locals LGTBI que es van obrir a Lloret en la dècada dels 50, mentre que la tercera es dedica a “Fernandito”, que va obrir un bar a la vila molt respectuós amb les persones d’aquest col·lectiu. L’última microhistòria parla de Josep Valls i Puigvert, pioner en locals LGTBI com, per exemple, el bar Bubu.

Les microhistòries dedicades al dia de l’orgull LGTBI, que es va commemorar el passat dilluns, 28 de juny, es poden trobar a les xarxes socials i al web de l’Arxiu de Lloret.

spot_img

El + Vist