18.1 C
Lloret de Mar
La 'riera', l'estiu passat.

Lloret convoca un concurs d’idees per remodelar l’eix urbà

La iniciativa, que forma part del pla de reconversió turística, inclou el passeig marítim, a més de les avingudes del Rieral, Just Marlès i Pau Casals.

La 'riera', l'estiu passat.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar convoca un concurs d’idees per remodelar l’eix urbà de la vila. La iniciativa, que forma part del pla de reconversió turística, inclou el passeig marítim, a més de les avingudes del Rieral, Just Marlès i Pau Casals.

L’objectiu és trobar una proposta que defineixi el “Lloret del futur“, segons l’alcalde Jaume Dulsat. Afegeix que “tot va al voltant de millorar l’experiència en estètica urbana, la gent ha de poder passejar més, ha d’estar més còmode, en una ciutat més amable”.

Un ciclista circulant pel passeig
Un ciclista circulant pel passeig

L’any 2016, experts en urbanisme i arquitectura d’arreu del món van exposar els seus punts de vista sobre el front marítim de Lloret, en una trobada aquí, al municipi. La conclusió va ser que l’eix que vertebra la vila, format pel passeig i les avingudes que hi ha als extrems ha de fomentar la circulació de vianants i ciclistes, a més d’oferir més àrees d’esbarjo i arbrat amb ombra.

Seminari d'urbanistes, del 2016
Seminari d’urbanistes, del 2016

L’Ajuntament ja ha publicat les bases del concurs d’idees. En total, s’hi destinarà una dotació econòmica de 80.000 euros. De totes les propostes, només deu accediran a la segona fase i, finalment, se’n triaran tres de finalistes.

El jurat del concurs el formaran un arquitecte en l’àmbit urbanístic, un enginyer de camins, canals i ports i un ambientòleg especialitzat en planificació urbanística i territorial, entre altres professionals.

El termini de la presentació de les ofertes es tanca el 24 de març. Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

spot_img

El + Vist