14.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar acull la Festa de Corpus per segona vegada consecutiva

La festivitat que es va recuperar l'any passat, després de molt de temps en què a la vila s'havia perdut aquesta tradició, que data del segle XIII.

Fent una catifa de flors, l'any passat
Fent una catifa de flors, l'any passat

Darreres Notícies

La Festa de Corpus se celebra aquest dissabte a Lloret de Mar. Una festivitat que es va recuperar l’any passat, després de molt de temps en què a la vila s’havia perdut aquesta tradició, que data del segle XIII.

Mossèn Martirià Brugrada explica que la tradició va néixer en un moment en què estava en dubte el valor de l’eucaristia i de la presència de Jesús a l’eucaristia.

Catifes de flors de la Festa de Corpus 2018 (María Soledad Casarsa)

La part més atractiva de la festivitat començarà al migdia, amb la confecció de les catifes de flors. Hi participen tot un seguit d’associacions de la vila com la mateixa Parròquia de Lloret, els gegants indians, el Veïnat de les Alegries, la Confraria de Sant Elm, la Casa de Cúllar, l’Associació Cultural de los Pueblos de Íllora, i representants dels cristians de l’est i els cristians llatins.

Al vespre, a tres quarts de nou, es farà la processó. La sortida serà des de la Capella del Santíssim, al carrer de la Vila, per acabar a la l’Església de Sant Romà.

La Festa de Corpus, que se celebra aquest dissabte, comptarà amb la col·laboració del Casal de l’Obrera i el Xino-Xano.

spot_img

El + Vist