24.4 C
Lloret de Mar
Inauguració de l'exposició 'Dones de l’Índia i Balls Típics'

Lloret de Mar acull un gruix d’actes reivindicatius per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Jornada reivindicativa, aquest diumenge a Lloret de Mar, amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. De fet, hi ha diverses activitats programades al municipi al llarg de tot el mes, però la majoria es concentren aquest cap de setmana. A la Biblioteca Municipal s’hi pot visitar aquests dies, fins al […]

Inauguració de l'exposició 'Dones de l’Índia i Balls Típics'

Darreres Notícies

Jornada reivindicativa, aquest diumenge a Lloret de Mar, amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. De fet, hi ha diverses activitats programades al municipi al llarg de tot el mes, però la majoria es concentren aquest cap de setmana.

A la Biblioteca Municipal s’hi pot visitar aquests dies, fins al 25 de març, l’exposició Dones de l’Índia i Balls Típics, inaugurada ahir dimecres a càrrec del Club de Lectura Fàcil, que també organitza per demà divendres una xerrada titulada Increibles mujeres de la India; serà a les set de la tarda a la sala polivalent de la Biblioteca.

Foto de família a la inauguració de l’exposició ‘Dones de l’Índia i Balls Típics’ (Biblioteca)

De cara al cap de setmana, la sessió del Racó dels Contes de dissabte compta amb la col·laboració de l’associació de dones l’Aurora, que ha escollit el conte Les princeses també es tiren pets, a càrrec de Clara Algaba. Com sempre, la cita és dissabte, a dos quarts de dotze del matí, a la sala infantil de la Biblioteca.

I l’endemà, diumenge, 8 de març, l’Aurora organitza un vermut i un recital poètic i de dansa, amb Marta Pérez i Aida González, en una jornada que comptarà també amb la lectura del Manifest Institucional, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Ana García-Castany.

Tant el recital i el vermut de l’Aurora, a partir de les dotze del migdia, com la lectura del manifest, prevista per la una, es faran al Teatre de Lloret. El manifest el tornaran a llegir les quatre noves Obreres de Santa Cristina, a les quatre de la tarda, a l’Aplec dels Perdons.

La jornada de diumenge, però, l’obriran, a primera hora del matí, el Team Albino, Autodefensa Marga i l’institut Rocagrossa, amb la cursa d’obstacles Unint Forces. Serà a partir de les nou a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre.

La regidora considera que és important seguir commemorant el 8 de març, perquè considera que encara hi ha molta feina a fer per aconseguir la igualtat real entre homes i dones, tot i que creu que es va en el bon camí.

Ana García-Castany valora molt positivament que hi hagi tantes entitats que se sumen a la causa, tot i que remarca la feina que fa l’Aurora al llarg de tot l’any. Des de l’Aurora remarquen que, gràcies a la seva feina constant, entre altres coses, s’ha aconseguit que recentment el ple de l’Ajuntament, per unanimitat, hagi declarat Lloret municipi feminista i hagi aprovat un pacte contra l’assetjament sexual.

spot_img

El + Vist