14.5 C
Lloret de Mar
La parròquia de Sant Romà, on hi ha un dels tòtems de la ruta comarcal.

Lloret de Mar, al projecte d’interpretació del Vescomptat de Cabrera

El patrimoni que hi aporta són la parròquia de Sant Romà, l'ermita de Santa Cristina i el castell de Sant Joan.

La parròquia de Sant Romà, on hi ha un dels tòtems de la ruta comarcal.

Darreres Notícies

La parròquia de Sant Romà, l’ermita de Santa Cristina i el castell de Sant Joan. Aquest és el patrimoni que Lloret de mar aporta al nou centre d’interpretació del Vescomptat de Cabrera. Un projecte d’àmbit comarcal, que ha entrat en funcionament al Castell de Montsoriu, a Arbúcies. L’objectiu és donar a conèixer “el patrimoni i el llegat en comú” que tenen Lloret i els municipis veïns, segons explica el regidor Xavi Flores.

Lloret de Mar s’ha sumat al projecte amb un ampli llistat de poblacions d’arreu de la comarca de la Selva. Són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Maçanet de La Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

L'ermita de Santa Cristina, a la ruta religiosa del Vescomptat de Cabrera.
L’ermita de Santa Cristina, a la ruta religiosa del Vescomptat de Cabrera.

A través d’aquest centre públic, es pot descobrir el territori del vescomtat, del qual es destaquen els personatges femenins de l’època. De moment, ja s’ha executat la senyalització de 38 elements patrimonials i 5 rutes d’autodescoberta.

El Castell de Sant Joan es troba inclòs a la ruta militar.
El Castell de Sant Joan es troba inclòs a la ruta militar.

A Lloret, els tòtems els trobarem a la parròquia de Sant Romà i a l’ermita de Santa Cristina, que formen part de la ruta religiosa. I al castell medieval de Sant Joan, que pertany al recorregut militar.

Tota aquesta informació la podem trobar a la pàgina web “La Ruta dels Cabrera”, a través de la qual es mostren els atractius turístics i culturals del Vescomtat de Cabrera a la comarca de La Selva, així com les rutes, equipaments, recreacions i les propostes dels municipis que en formen part, entre els quals hi ha Lloret.

spot_img

El + Vist