4.9 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar celebrarà la Festa Major de Santa Cristina amb mesures

Algunes activitats s'hauran de suspendre, però d'altres es podran fer adaptant-se a la situació actual. Les festes de barri, en canvi, s'ha decidit anul·lar-les.

La processó del 2019
La processó del 2019

Darreres Notícies

Lloret de Mar celebrarà la Festa Major de Santa Cristina aquest estiu, però ha suspès totes les festes de barri. Així ho ha acordat l’Ajuntament amb les comissions de festes de les diferents zones del municipi, així com amb l’Obreria de Santa Cristina. El regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, argumenta que la decisió s’ha pres de manera conjunta davant l’emergència sanitària derivada de la Covid-19.

Concretament es tracta de les festes del barri dels Pescadors, Can Ballell, Fenals i Santa Clotilde, Mas Ballell i Can Carbó i el Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua. Això sí, els barris que ho vulguin, podran fer un sopar de veïns a la fresca.

Pel que fa a la Festa Major de Santa Cristina, aquests dies s’està treballant per decidir quines activitats s’han de suspendre i quines sí que es podran fer, sempre adaptades a la situació.

La processó marítima del 2019 (Obreria de Santa Cristina)

A banda de la Festa Major, des de l’Ajuntament es prepara un programa d’activitats culturals i lúdiques per l’estiu que es duran a terme a l’aire lliure en diferents zones del municipi, sempre amb els protocols de seguretat establerts. El regidor insisteix en què la salut va per davant de tot i es garantiran les mesures necessàries, però considera que és important poder organitzar activitats, tant per als veïns com per als visitants.

Des de l’Obreria de Santa Cristina, l’Obrer Major, Arseni Frigola, confirma que es faran tant la processó com el Ball de Plaça, tot i que s’està buscant la manera de garantir totes les mesures de seguretat.

Les quatre obreres del 2020 podran ballar el Ball de Plaça (NRLL)

En aquest sentit, assenyala que hi ha algunes activitats que s’hauran de suspendre, com el Toquen a Córrer de concurrència popular del 23 de juliol al vespre o el Ball de Plaça a l’hospital sociosanitari; i d’altres, s’hauran d’adaptar, com l’estofat a la plaça del Pi. Per a Arseni Frigola la situació és molt complicada, però creu que és important poder mantenir les tradicions amb la màxima normalitat que la situació permeti.

Ara falta pràcticament un mes per a la Festa Major de Santa Cristina i, a mesura que s’acosti la celebració i es vegi com evoluciona la situació de pandèmia, s’aniran concretant les mesures que es prenen.

spot_img

El + Vist