16.1 C
Blanes
Cartell amb el lema 'La teva lluita és la meva'

Lloret de Mar commemorarà el 25-N amb un seguit d’actes aquest dissabte al migdia

A partir de les 12 hores, a la plaça de l'Església, es llegirà el manifest institucional, es farà una 'performance' i s'entregaran els premis del concurs de frases.

Cartell amb el lema 'La teva lluita és la meva'

Darreres Notícies

Una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó que és una expressió més de l’estructura patriarcal. Això ve a dir el manifest institucional sobre el 25N, el dia internacional contra la violència masclista. Un text de l’Institut Català de les Dones (ICD), que a Lloret es llegeix públicament aquest dissabte.

Serà la part més institucional de la jornada, que s’acompanyarà d’una performance i de l’entrega de premis del concurs de frases contra la violència masclista. La lectura del manifest anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat, Ana García-Castany.

circo de las estrellas

Tots els actes que s’organitzen a Lloret al voltant del 25 de Novembre tenen com a rerefons sensibilitzar la societat contra la violència masclista. Una xacra que s’ha cobrat en el que portem d’any la vida de 8 dones a Catalunya i 51 arreu de l’Estat espanyol, a mans de les seves parelles o exparelles. Mercè Serrano, tècnica de la regidoria d’Igualtat, remarca que “la violència masclista no és una cosa de dones, és una cosa de tota la societat en general”.

La lectura del manifest institucional del 25 de Novembre és aquest dissabte, a les dotze del migdia, a la plaça de l’Església. Com hem dit, s’acompanya d’una performance a càrrec de la Caravana de les Arts. Una integrant, Cristina Catalán, explica que situaran la dona en una etapa de superació. La performance la interpretaran l’actriu Montse Sala i el músic Gerard Lacalle.

A més d’aquesta actuació, l’acte es complementarà amb el lliurament de premis del concurs de frases sobre el 25N. La competició, que organitza l’associació de dones l’Aurora, l’ha guanyat La teva lluita és la meva, de l’alumna Dolores Holzmann, de l’institut Rocagrossa. L’eslògan finalista és Roba’m el cor, no la vida, feta per la classe de 3r B d’ESO de l’Institut-Escola.

Consulta aquí el programa d’activitats per commemorar el 25-N a Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist