16.5 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar controla l’aforament de les platges amb càmeres per evitar aglomeracions

L'ocupació màxima permesa a les dues platges és de 25.000 banyistes.

Darreres Notícies

L’Ajuntament controlarà aquest estiu l’ocupació de la platja de Lloret de Mar i de Fenals amb videosensors per evitar aglomeracions. Un total de 12 càmeres –que ja estan instal·lades- enfoquen els diferents sectors de la sorra. Controlen l’aforament, que queda limitat als 25.000 banyistes, i cada cinc minuts actualitzen la xifra. Així, el consistori sap l’ocupació real de la platja, una informació que tindran també els turistes via aplicació, web i pantalles.

Aquestes són unes de les novetats presentades aquest dilluns, en una roda de premsa, seguida per una 15a de mitjans de comunicació, fins i tot una televisió francesa i una de belga.

Bruno Vilarasau, de Telefónica -l’empresa que ha instal·lat aquest sistema de vigilància per convertir Lloret de Mar en una destinació turística segura davant el coronavirus-, explica que “proporciona informació sobre l’aforament de cada moment”.

Les dues principals platges de Lloret de Mar estan dividides en tres sectors: famílies, gent gran i adults. Es tracta d’una “alta recomanació, en cap cas no és un imperatiu”, segons l’alcalde Dulsat, a fi d’organitzar la distribució dels banyistes aquest estiu.

Les platges de Lloret compten amb 35 persones -entre socorristes, agents cívics o vigilants- que informaran els banyistes de totes les novetats d’aquesta temporada a fi de prevenir la Covid-19.

A cada sector de la platja, s’han habilitat serveis especials en funció de les necessitats de cada col·lectiu. Per exemple, la zona reservada per a famílies tindran clubs infantils o l’espai sènior disposa d’una doble passarel·la d’entrada a la sorra per facilitar l’accés i també hi haurà cadires especials per accedir a l’aigua en el cas que hi hagi persones amb mobilitat reduïda. La resta de platges i cales (Boadella, Santa Cristina, Canyelles…) no compten amb aquesta divisió per edats, però sí es controlarà l’aforament a través dels vigilants.

Sobre la temporada turística, l’alcalde de Lloret de Mar ha avançat que confia en què amb les mesures aplicades i la reobertura de fronteres hi haurà més moviment. De moment, els hotels comencen a reobrir les portes de forma esglaonada entre finals de juny i principis de juliol. Tots ells han adaptat les instal·lacions a les mesures sanitàries corresponents i ja han instal·lat mampares protectores a diferents punts.

Alguns d’ells han implementat el ‘check in’ i el ‘check out’ electrònic per tal d’evitar contacte amb els treballadors. Per altra banda, el consistori ha finançat un 50% de les 10.000 mascaretes que portaran els treballadors. 7.000 d’elles s’han repartit entre el personal dels hotels i 3.000 més entre els treballadors de bars i restaurants.

spot_img

El + Vist