11.7 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar crea els premis Carme Ramírez

Es presentaran aquest 8M, adreçats als alumnes de la vila, perquè presentin treballs contra la desigualtat entre dones i homes.

La Carme Ramírez, en una foto d'arxiu.
La Carme Ramírez, en una foto d'arxiu.

Darreres Notícies

Lloret de Mar crearà uns premis que portaran el nom de la Carme Ramírez, la primera sergenta de la policia local que va morir a finals del 2021t. Els guardons, que tindran com a finalitat lluitar contra la desigualtat de gènere, es presentaran el proper 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones.

servicios profesionales jimenez

En declaracions a Nova Ràdio Lloret, Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat, explica que s’adrecens als alumnes de 4rt de la ESO i de Primer de Batxillerat de centres de Lloret. Hauran de presentar un relat o fer alguna obra artística, ja sigui una pintura o un mural. La temàtica sempre haurà de ser la lluita per la igualtat entre homes i dones. Ara s’estan acabant de redactar les bases dels guardons, que es podrien convocar la propera tardor, i que comptaran amb uns premis “atractius” per al jovent.

Recordem que la Carme Ramírez va morir el novembre del 2021 a l’edat de 61 anys. Va ser la primera dona sergenta de la Policia Local de Lloret de Mar. Va estar 38 anys treballant a la policia i va impulsar, entre d’altres, el servei de mediació comunitària. La sala de brífing de la comissaria porta el seu nom. Sempre va estar molt vinculada al municipi i va ser la presidenta de l’associació de veïns del Rieral.

Els premis Carme Ramírez es donaran a conèixer el proper 8M, l’acte central del Dia Internacional de les Dones, que compta amb diferents propostes, com teatre, exposicions, música, dansa, visites, una batukada i un vermut. Una de les primeres arriba aquest divendres, en què es penjarà el tapís elaborat l’any passat pel Casal de la Gent Gran.

Detall del tapís

En un altre ordre de qüestions, la regidora ha volgut recordar uns fets ocorreguts el passat 16 de febrer en un parc de la vila en què uns nois presumptament van assetjar unes noies. Tot i que finalment no es va presentar cap denúncia, Jennifer Pérez recomana que es notifiquin aquest tipus de fets a la policia perquè se n’aixequi acte.

Recorda que les víctimes tenen a la seva disposició els telèfons 112 o 016, i que en el cas de violència masclista hi ha un número de WhattsApp específic: 900 120 120.

spot_img

El + Vist