20.4 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar, el destí de la Costa Brava que més recapta amb la taxa turística

Amb una recaptació de prop d’1 milió d’euros, només el superen -al conjunt de Catalunya- Barcelona i Salou.

El passeig marítim de Lloret, l'estiu passat.
El passeig marítim de Lloret, l'estiu passat.

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el destí turistic que més diners ha recaptat a les comarques gironines amb la taxa turística durant l’any 2021. Amb una recaptació de prop d’1 milió d’euros, només el superen, al conjunt de Catalunya, Barcelona (7,93 MEUR) i Salou (1,35 MEUR).

Lloret de Mar, en concret, ha fet una recaptació de 938.611,91 euros. A les comarques gironines també van destacar Torroella de Montgrí amb uns 398.000 euros, Castell-Platja d’Aro, amb 318.000 euros, i Tossa de Mar (313.000).

Un grup de joves amb maletes al passeig de Lloret.
Un grup de joves amb maletes al passeig de Lloret, a l’estiu del 2021.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, assenyala que són xifres “molt allunyades encara de la prepandèmia”, però que assenyalen cap a una recuperació de l’activitat a la destinació, que “lidera les arribades a la Costa Brava”.

Lloret, el principal destí turístic de la Costa Brava, va rebre 554.337 viatgers al 2021, que van sumar 2.013.765 pernoctacions. Si comparem aquestes xifres, amb les del 2020, mostren indicis de recuperació, si bé es troben a distàncies de les dades del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia.

Lloret de mar facana maritima i platja
Façana marítima i platja gran de Lloret.

Fa dues setmanes, en la presentació d’un estudi, Lloret va destacar que el volum de cerques de vols i l’oferta de seients disponibles pel mercat britànic fa pensar que hi podria haver una reprogramació a l’alça, perquè és un mercat molt potent a nivell de cerques.

Si això es confirma, la destinació podria recuperar aquest any el mercat britànic, que havia disminuït arran de la pandèmia. Això no obstant, la guerra a Ucraïna podria trastocar part de les previsions per aquesta temporada.

spot_img

El + Vist