17.9 C
Lloret de Mar
Aigua de boca

Lloret de Mar, en estat d’alerta per sequera des d’avui

Aquest divendres les restriccions d’aigua arriben a 514 poblacions de Catalunya, repartides en 27 comarques on hi ha 6,7 milions d’habitants.

Aigua de boca

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels municipis que entren en estat d’alerta per sequera a partir d’aquest divendres. Avui mateix, les restriccions d’aigua arriben a 514 poblacions de Catalunya, repartides en 27 comarques on hi ha 6,7 milions d’habitants. És el resultat d’ampliar l’alerta a la conca Ter-Llobregat -de la qual depèn Lloret- i Darnius-Boadella.

Les mesures no afecten el consum domèstic i se centren en el reg, els usos ramaders i els industrials. El regidor d’Emergència Climàtica de l’Ajuntament, Jordi Orobitg, fa una crida a la consciència ciutadana. “Avui tenim garantida l’aigua a casa, gràcies a la dessaladora de Blanes, que funciona a ple rendiment, però demanem un ús racional”, apunta.

Les restriccions d’aigua se centren en usos com el reg agrícola (s’ha de reduir en un 25%), l’aigua per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%), com ara el golf i altres (5%).

En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l’hora d’omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d’altres. La limitació que s’estableix és un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

spot_img

El + Vist