11.1 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar es compromet a eliminar els gasos d’efecte hivernacle abans del 2040

És un dels punts que inclou la moció d'ERC aprovada per unanimitat a l'últim ple municipal per treballar per a la declaració d’emergència climàtica

Pancarta reivindicativa per l'Emergència Climàtica
Pancarta reivindicativa per l'Emergència Climàtica

Darreres Notícies

Lloret de Mar es compromet a treballar per la declaració d’emergència climàtica. El punt, aprovat en l’últim ple, es va presentar en forma de moció per part d’ERC i va rebre el suport de tots els partits, amb les esmenes de Ciutadans i Lloret En Comú.

Amb aquest compromís, es preveu que s’estableixin les mesures necessàries per eliminar els gasos d’efecte hivernacle abans del 2040 i que s’aposti per una energia 100% renovable, tal com apunta el regidor d’ERC Albert Ferràndez.

A més, també hi ha la voluntat d’iniciar l’adaptació del municipi a la crisi climàtica per poder combatre l’increment de la temperatura global, les onades de calor, l’augment del nivell del mar o la irregularitat de les precipitacions.

11.000 científics han declarat l’emergència climàtica global (Codigo Cosmico)

Altres mesures són apostar per una mobilitat sostenible, amb nous espais pels vianants, evitant la presència de transports altament contaminants, així com potenciar l’hàbit del reciclatge i l’educació ambiental.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, celebra que la proposta comptés amb la unanimitat de tots els grups perquè considera que és important que Lloret se sumi a un dels reptes més grans que ha tingut mai fins ara la Humanitat.

La regidora també assenyala que, malgrat la rellevància de la moció i els grans reptes que té Lloret per davant, el municipi fa temps que treballa en aquesta línia. Així doncs, el 2013, l’Ajuntament es va adherir al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, d’àmbit mundial, i el 2016 va redactar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla d’acció marca que el 2020 s’havien d’haver reduït un 20% les emissions de CO2 al municipi.

El que toca ara és fer un informe sobre el PAES i, un cop estigui enllestit, s’elaborarà el PAESC, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, que inclourà els nous objectius a tenir en compte.

Últim ple, on es va aprovar la moció (NRLL)

La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals, amb una esmena de Ciutadans i una altra de Lloret en Comú. En el cas de la formació taronja, es demana que s’introdueixin màquines de retorn d’ampolles sempre que hi ha un informe que n’avali la idoneïtat. Pel que fa als comuns, es va acceptar la segona part de l’esmena que van presentar amb l’objectiu d’eliminar els plàstics a la vila.

spot_img

El + Vist