19.3 C
Lloret de Mar
L'alcalde, a la conferència d'ahir

Lloret de Mar és la segona destinació catalana que més recapta amb la taxa turística

Amb 3.320.000 euros, està per darrere de Barcelona (30 milions) i per davant de Salou (3.240.000).

L'alcalde, a la conferència d'ahir

Darreres Notícies

Lloret de Mar va recaptar el 2018 més de 3.320.000 euros amb la taxa turística. De nou, va ser la segona destinació de Catalunya amb els ingressos més elevats, després de Barcelona, amb prop de 30 milions d’euros. En tercer lloc hi ha Salou, amb uns 3.240.000 euros.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, remarca que les bones xifres que s’obtenen fora de l’estiu demostren la bona feina que es fa per desestacionalitzar la temporada.

Pel que fa a la Costa Brava i el territori gironí, Lloret segueix sent la primera destinació amb molta diferència. De fet, el segon municipi amb millors xifres és Roses, amb una mica més de 740.000 euros.

Recordem que la taxa turística va ser introduïda per la Generalitat el novembre del 2012. En un inici, el Govern català es quedava el 70% de la recaptació, mentre que els ajuntaments només rebien el 30% restant. Des del 2017, però, es va canviar la normativa i ara els municipis reben la meitat del que recapten amb la taxa.

L’alcalde va donar a conèixer, ahir, com es gestiona a Lloret la recaptació d’aquesta taxa, en una jornada de formació per als alumnes de la Universitat de Girona (UdG).

spot_img

El + Vist