4.2 C
Blanes
El salt del 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' 2023

Lloret de Mar es mulla per l’esclerosi múltiple

Aquest matí, els usuaris de la piscina s'han llançat a l'aigua i, a més, durant tot el dia qui vulgui pot nedar metres per col·laborar amb la causa.

El salt del 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' 2023

Darreres Notícies

La campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple ha tornat un any més a Lloret de Mar. És el 30è aniversari d’una iniciativa que fa llançar-se a l’aigua milers de persones arreu de l’estat per aquesta causa solidària. L’objectiu és recaptar diners per a la investigació de la malaltia.

A Lloret de Mar, sempre s’havia celebrat en diumenge, però l’any passat es va decidir canviar-ho a divendres i la resposta va ser un èxit. “La gent el diumenge se’n va a la platja i, en canvi, el divendres tenim molta afluència de persones que col·laboren amb nosaltres”, explica Maria Galera, coordinadora de voluntàries de la Fundació Esclerosi Múltiple a Lloret.

L’èxit és evident: mentre que el 2019 es van acumular 31.000 metres nedats, el 2022 en van ser 95.000 metres. I és que unes voluntàries apunten els metres que neda cadascú i al final de la jornada es va un recompte per saber el total. A més, s’entrega un certificat a tots els participants.

La parada del 'Mulla't', a l'entrada de la Piscina
La parada del ‘Mulla’t’, a l’entrada de la Piscina

Cada any, la Piscina de Lloret se suma a aquesta iniciativa. El regidor d’Esports, Carlos Clos, assenyala que és important col·laborar amb tot el que contribueixi a millorar la salut i el benestar de les persones.

“L’esport és salut i tot el que sigui col·laborar per ajudar amb aspectes que puguin millorar la salut de les persones ens hi trobaran”

Carlos Clos
Sumant metres per l'esclerosi
Sumant metres per l’esclerosi

Els donatius es recullen a través del marxandatge que l’enitat posa a la venda i que es caracteritza per la seva qualitat i bellesa. Durant el cap de setmana, els productes es poden comprar a la Piscina i demà dissabte, a l’entrada de l’Esclat. A més a més, es poden adquirir per internet.

Els productes del 'Mulla't' d'aquest any
Els productes del ‘Mulla’t’ d’aquest any

A la demarcació de Girona hi ha un miler de persones afectades d’esclerosi múltiple, mentre que arreu de Catalunya en són més de 9.000.

Maria Galera, a qui li van detectar la malaltia fa gairebé trenta anys, explica que a cada pacient li afecta d’una manera diferent. A ella, li va afectar la part esquerra del cos, “que no treballa com la dreta”, però considera que el més important és intentar afrontar-ho amb el màxim positivisme possible. “A mi ara la gent em veu i em diu que bé que estàs i la gent que no em coneix em diu que sembla que no m’hagi passat mai res, però jo ho porto bé, m’agrada portar-ho bé”, ha comentat.

“És molt important no pensar gaire, fer molt d’esport i tenir una actitud positiva, que per mi és una de les millors coses per a totes les malalties: ser positiu és una part de la curació”

Maria Galera

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune, és a dir, les cèl·lules del sistema immunològic –les que s’encarreguen de protegir el cos de les infeccions externes– reaccionen de manera errònia i ataquen el propi organisme. En el cas de l’esclerosi, l’atac és cap a la mielina: aquest lípid que recobreix els nervis i ajuda a la transmissió dels impulsos nerviosos queda afectat i apareixen els símptomes de la malaltia.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist