30.1 C
Lloret de Mar
La Flama del Canigó, al 2021.

Lloret de Mar recupera la foguera a la platja per la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó arribarà aquest dijous des del Pirineus fins a la vila, amb els ciclistes d'Oncobike.

La Flama del Canigó, al 2021.

Darreres Notícies

Lloret de Mar recupera la revetlla popular de Sant Joan, tal i com es feia abans de la pandèmia. És a dir, amb una foguera a la platja, l’arribada de la Flama del Canigó, el manifest, coca i cava. Tot plegat tindrà lloc aquest dijous, 23 de juny, en l’anomenada nit més curta de l’any.

La Flama la portaran els membres d’Oncobike, des de Coll d’Ares, als Pirineus, fins a Lloret de Mar. Seran una desena de ciclistes que iniciaran el recorregut a primera hora del matí. Es calcula que a les 19.30h arribaran al passeig de Cúllar, al barri del Rieral. Allà hi esperen més ciclistes i gent, perquè els acompanyin fins a la plaça de la Vila.

onco 1
Els membres d’Oncobike, estudiant la ruta de la Flama.

Dany Mordoh, representant d’Oncobike, assenyala que portar “la Flama del Canigó és una cosa bonica, de la terra, i també un repte“.

Cap a les 20h un cop arribi la Flama del Canigó a la plaça de la Vila, els ciclistes seran rebuts per les autoritats i es llegirà el manifest a càrrec d’Òmnium Cultural. Cristian Fernández, regidor de Cultura, subratlla que “ens agrada donar la benvinguda a l’estiu amb la revetlla, coca i cava, i una foguera”.

cartell flama

A quarts de 9, és previst encendre la foguera a la platja gran de Lloret, en concret, a l’alçada de l’Ajuntament. En aquest cas, no es feia una foguera des del 2019, la qual estarà rodejada amb tanques com a mesura de seguretat.

Després es repartirà coca i cava entre els assistents. Els ingredients que no poden faltar en la revetlla de Sant Joan, una festa assenyalada a Lloret de Mar i a Catalunya. La festa popular està organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració d’Oncobike, Òmnium Cultural i la penya ciclista.

spot_img

El + Vist